Un enorme jardí de gespa, circuit de motocròs i nous edificis en rústic

Un enorme jardí de gespa, circuit de motocròs i nous edificis en rústic

Les excentricitats de la gent que té capacitat econòmica però no criteris ambientals, tenen el seu perill. Una important transformació de sòl rústic ha estat comunicada per part del GOB al Consorci de disciplina urbanística i al Servei insular de Patrimoni.

En una finca del sud de Maó s’ha observat la construcció d’una pista d’uns 13.000 m2 per a carreres de motos tot terreny, la construcció de nous volums d’edificis, la creació d’uns 20.000 m2 de jardí de gespa, la destrucció de centenars de metres de paret seca, així com possibles afectacions a elements de patrimoni.

A la dràstica transformació dels terrenys, s’hi suma la ingent despesa d’aigua per a mantenir un jardí de tals dimensions. S’estima que la gespa requereix a l’estiu entre 6 i 8 litres diaris per m2. Serien unes 140 tones diàries. Equivalent a unes 800 persones que viuen a un nucli tradicional.

El GOB ha enviat un escrit documentat als dos organismes citats per tal que es comprovi si aquestes actuacions tenen qualque tipus de cobertura legal.

L’entitat lamenta que s’estiguin fent transformacions d’aquest estil per part de gent que suposadament s’ha enamorat de Menorca però que després genera impactes que degraden els valors ambientals de l’illa.

Views: 371

Share

16 respostes

  1. Qui ha autoritzat ?
    Quin proporciona l,aigua?
    Sabeu l,impacte SONOR que produeix aquesta Activitat ?
    Sabeu la Contaminació del MOTORS que fan aquesta activitat ?
    Sabeu wue ens destrosseu la vida als que vivim aprop ?
    Sabeu que sou uns GANSTERS que destruiu la illa?

  2. Per tots els improperis que no dic!!
    GOB digués què hem de fer la ciutadania que SI estima l,illa per aturar aquest despropòsit.
    Lourdes molt cert el que exposés,si!!

  3. La mobilització és necessària per aturar aquest despropòsit. La deriva transformadora del territori aquests darrers anys acabarà amb la bellesa natural de l’illa. El diner especulatiu és poderós i llaminer per a molta gent, però abans del diner ha de passar el paisatge de l’illa i la manera de viure de la seva gent.

  4. Si les autoritats deixen fer, la ciutadania s’ha de moure i mostrar que això no es pot permetre, tant si ho pots pagar com si no, els ciutadans tenim el deure de conservar els recursos, tots ells (terreny, flora, aigu…), els doblers no han de delimitar qui pot o no malbaratar. NINGU POT.
    Les administracions tenen al seu abast posar límits a tots aquests abusos del que són bens de tothom.
    Sempre em pregunto on està l’administració quan passen aquestes coses i per qué algunes persones són intocables facin el que facin.
    Senyors i senyores de l’administració, recorden que vostés estan en els seus càrrecs per servir a la ciutadania i a l’illa?
    Espero que sí, però si no es així, estimats del GOB, compteu amb mi per mobilitzar que es prenguin mides.

  5. Algunes idees. Les denúncies ja estan posades davant el Consorci de disciplina urbanística i davant el Servei de Patrimoni. Molta gent demana què més es pot fer des de la ciutadania: 1) Fer arribar aquesta notícia a les amistats. 2) Comentar el cas en els cercles més habituals. 3) Enviar escrits a la premsa demanant que els serveis d’inspecció actuïn amb prestesa -avui la Consellera de Territori fa declaracions dient que “ho posaran a la cua”-. 4) Seguir les notícies que es publiquin sobre aquest cas i d’altres casos similars. 5) No donar mai les coses per perdudes.

  6. Lo que no está claro es si este desarrollo recibió permiso de planificación y autorización para instalar una gran área de césped que requerirá nuestro preciado recurso, el agua. Es totalmente irresponsable que la gente piense que puede hacer lo que quiera y luego intente eludir a las autoridades cuando el daño ya está hecho. Ya es hora de que las personas que ignoran por completo los requisitos de planificación se vean obligadas a restaurar los desarrollos no autorizados a su condición natural original. Me parece increíble que exista reticencia por parte de los políticos y gestores urbanísticos de toda Menorca a exigir la restauración de urbanizaciones ilegales y el cambio de uso del suelo. Necesitan tomar medidas o renunciar a sus puestos si tienen demasiado miedo para actuar. El tema de los recursos hídricos limitados se viene hablando desde hace años. Una mitigación a corto plazo sería prohibir completamente el uso de agua para regar áreas de césped domésticas y comerciales durante, digamos, cinco años, medir qué efecto tiene esto sobre los recursos naturales, lo que proporcionará datos científicos para tomar decisiones responsables sobre si la desalinización del agua Se requieren plantas. He trabajado en un entorno en Medio Oriente donde teníamos una central eléctrica (utilizando el gas residual que la compañía de gas solo quemaría) y utilizamos el calor residual de ella para proporcionar energía para hacer funcionar una planta desalinizadora. Sin embargo, la extracción de agua de mar y la salmuera caliente concentrada resultante tiene consecuencias marinas perjudiciales. No hay una respuesta fácil.

    Lo que sí tenemos que hacer es impedir que la gente egoísta y lucrativa de Menorca, que tiene un total desprecio por el mundo natural, destruya Menorca para las generaciones venideras.

  7. Aquest és un fet que es repetirà, durant tota la legislatura, amb aquest govern de dreta extrema que només afavorirà els poders fàctics lligats al turisme. Només volen omplir l’illa de més i més turisme sense mostrar cap sensibilitat davant de l’embat d’aquesta xacra que malmet l’illa estiu rere estiu. Estan encantats d’anar a totes les fires sobre turisme que es fan arreu per poder dir a finals d’estiu que el 2024 ha estat un any rècord de visitants.

  8. Quines mesures pendrà el GOB? Quin plà teniu? Siusplau manteniu-nos informats
    Jo recolzo elmque calgui. M’estimo Menorca i vull lluitar per protegir-la

  9. I els aparells d’osmosi?
    Crec que també se n’hauria de parlar.
    Els aparells d’osmosi estan a l’abast de totes les cases menorquines, sense necessitat de permís ni de llicència, i és una de les causes del malbaratament de l’aigua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Arxiu de notícies

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Llista de correu

Omple el formulari t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Menorca (GOB Menorca).

No et perdis res!

Subscriu-te al butlletí  i t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

Tenim WhatsApp de difusió setmanal amb activitats i notícies. Envia ALTA + nom i cognom al +34 722 182 286