Educació ambiental

El coneixement i la posada en valor de la natura cada dia són més presents dins la nostra societat i dins la comunitat educativa. Sortim i valorem la salut i el benestar que ens ofereix l’entorn.

Oferta educativa

En l’oferta educativa que us presentem trobareu diferents propostes pedagògiques en format de jocs, tallers, excursions i xerrades pensades per conscienciar la nostra societat de cara a un futur més sa, sostenible i responsable amb el medi ambient.


Us interessa alguna activitat? Completeu el formulari d’inscripció i  ens posarem en contacte amb vosaltres. Feim inscripcions durant tot el curs.

Inscripcions

Aquí teniu el formulari per sol·licitar activitats.
Totes les deixades són perdudes!

  • Inscripcions: uns dies abans de fer l’activitat rebreu un recordatori amb informació pràctica sobre l’activitat. Uns dies després de fer l’activitat rebreu un full d’avaluació per tal de millorar en tot moment els nostres serveis.
  • Preus: els preus de les activitats de l’oferta educativa poden estar patrocinats per diferents organismes. Consultau el quadre de patrocinadors i confirmau-ho amb el SEA del GOB Menorca.
  • Autobús: l’encomana i coordinació amb l’empresa de transports per a les sortides sempre va a càrrec del centre, exceptuant l’activitat de Visitam un lloc que té el bus gratuït fins a esgotar places. Per a qualsevol altra petició podeu posar-vos en contacte: 971 35 07 62

Projectes i col·laboracions

Depenent del curs i les sinergies, realitzem tota mena de projectes de durada mitjana, amb entitats concretes com poden ser serveis socials, programes d’integració o alfabetització d’escoles d’adults o amb el teixit associatiu de l’illa.

Observadors del mar

GOB Menorca, a través de Microplastic Watchers, promou un projecte de ciència ciutadana que es proposa recollir dades de presència i abundància de micro i mesoplàstics, a la fi de monitorar la situació de les platges i sensibilitzar sobre aquest tema.

Les escoles involucrades en el projecte, recopilen mensualment les dades d’una platja en concret, recollint mostres i seguint un protocol científic, tornant-se de fet part de la recerca i vivint la ciència en primera persona.

A més de la utilitat científica, el projecte crea consciència social i tots poden beneficiar dels resultats obtinguts per aquesta iniciativa ambiental.

Des de 2020 Observadors del Mar i la Fundació Marilles treballen juntes per enfortir i ampliar el programa de ciència ciutadana marina a Balears. En un any han augmentat les col·laboracions a totes les illes. Ja hi ha 11 entitats involucrades, entre centres de busseig, clubs nàutics i organitzacions sense ànim de lucre. Aquest any s’hi sumaran per primera vegada dos centres de Menorca per analitzar aquest fenomen també a la nostra illa.

Visitam un lloc

El sector agrari és clau per a la conservació del paisatge de l’illa i per la sobirania alimentària dels menorquins. En aquesta activitat coneixerem una finca de producció sostenible i els animals de raça autòctona que hi viuen. Veurem el procés d’elaboració del formatge i debatrem sobre quins altres aliments ens pot interessar produir a Menorca.

  • Primària. ESO. Batxillerat. Cicles formatius. Adults

  • 2 hores i 30 minuts. Hivern i primavera

  • Finca amb acord de Custòdia Agrària del GOB Menorca

  • 130 € (Activitat patrocinada. Autobus gratuït.)

Educació en el lleure

Colònies d'estiu

Cada any, durant les primeres setmanes d’estiu, el Servei d’Educació Ambiental organitza colònies ambientals amb l’objectiu d’acostar joves entre 8 i 16 anys a la naturalesa, aprendre d’ella i sensibilitzar sobre temes mediambientals.

Les activitats i els itineraris es renoven cada any i les places són limitades, així que us convidem a monitorar la secció de notícies!

ESTOL

ESTOL és el grup de joves del GOB. Neix l’Octubre de 2022 com a resposta a dos objectius principals:

  • Crear un espai educatiu específic per a joves de més de 15 anys.
  • Ampliar i millorar la qualitat de la nostra oferta educativa en espai de lleure, entenent la seva incomparable potencialitat.


A ESTOL treballem l’autogestió des de l’educació Ambiental a partir del treball per projectes i descobertes, l’APS i l’educació en xarxa. Tenim entre 16 i 19 anys i fem trobades de tot tipus (excursions, xerrades, tallers) i sortides de cap de setmana.

Llibres infantils - animalons de Menorca

Les podeu trobar a les botigues del GOB Menorca i altres llibreries.

En Taques, un calàpet

Montse Bau, Pere Pons, Alba Bosch

Na Bresca, una abella

Maria Eva Melià, Adrià Pons

En Punxes, un eriçó

Natàlia Moll, Santi Catchot, Alba Bosch

En Fosquet, un mussol

Marta Carreres, Santi Catchot, Alba Bosch

Na Mordala, un cranc

Montse Bau, Alba Bosch

Na Tris Tras, una tortuga

Natàlia Moll, Santi Catchot, Alba Bosch

Patrocinadors d'activitats

Views: 467