Taller de fotografia submarina a les badies somes

Taller de fotografia submarina a les badies somes

——- ATENCIÓ: PLACES EXHAURIDES ———–

Ja som a l’estiu i sempre ve de gust fer activitats que impliquin posar-se en remull. És per açò que  hem trobat una combinació perfecte: refrescar-se a l’aigua de la badia de Fornells i participar en una de les tasques més importants que du a terme el GOB, l’educació ambiental. El resultat és una activitat gratuïta de fotografia submarina que ens permetrà apropar-nos al món blau i així poder captar la bellesa del paisatge i reconèixer elements de la fauna i la flora marina de Menorca.

El GOB i MARE, el  Certamen audiovisual per la conservació del mar balear, organitzen de manera conjunta un taller per a conèixer una part del nostre litoral a través d’una tècnica tradicional de captura d’imatges, la fotografia.  Es tracta d’un taller dirigit tant a persones aficionades a la fotografia com també a persones que no tenguin pràctica en la disciplina de la imatge. La pràctica es fa amb sistema snorkel, en superfície i sense necessitats d’equips submarins.

Les àrees de medi marí i educació ambiental es combinen per organitzar aquest taller i posar sobre la taula la importància dels ecosistemes de la mar que envolta l’illa.  Així es planteja l’objectiu de dirigir les mirades cap al medi aquàtic per construir una relació més estreta amb el fons marí. El taller de fotografia permet d’obrir els ulls sota l’aigua i relacionar-se amb els ecosistemes i els seus habitats de manera respectuosa i responsable.

L’activitat es durà a terme en dos moments diferents de l’estiu: juliol i agost. Aquestes dues edicions compten amb un taller teòric d’introducció a la fotografia submarina, que es combina amb una part de coneixement de medi marí, els seus ecosistemes, els hàbitats i les espècies més comunes que ens podem trobar davall la mar. La segona part del taller tindrà lloc a la badia de Fornells, per la riquesa del seu fons marí i perquè es tracta d’una badia soma.

Però que és una badia soma?

Aquests indrets on ens capbussarem són entrades de mar amb aigües poc profundes i un gran potencial de valors ambientals. Per la seva formació, són zones resguardades on la vida al fons marí és molt fàcil i per això hi habiten un gran nombre d’espècies. A Menorca tenim les badies amb millor estat de conservació del mediterrani occidental.

Finalment, el desenvolupament de l’activitat serà:


  • Juliol: divendres 19 (teoria) i dissabte 20 (pràctica)  –> PLACES EXHAURIDES!!
  • Agost:divendres 9 (teoria) i dissabte 10 (pràctica)–> PLACES EXHAURIDES!!


És imprescindible apuntar-se prèviament a l’activitat, enviant un correu electrònic a:  administracio@gobmenorca.com.

I si vols apuntar-t’hi, però no tens càmera subaquàtica, no pateixis! Disposem de 10 equips fotogràfics per als participants que no en tinguin de propi.

T’esperam amb il·lusió al taller!

Views: 418

Share

4 respostes

  1. Una pena que es fagi en s’istiu.
    Sembla que tot lo de la mar que feis sigui per fer-ho juliol-agost, quan la mar és més polida quan no hi ha gent, quan hi ha més vida marina (que no és durant s’istiu), i més diversificat i menys renous. I acabam sent un més “molestant” a la mar i es seus a ses mateixes dates.
    Ho feis pes forasters?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Arxiu de notícies

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Llista de correu

Omple el formulari t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Menorca (GOB Menorca).

No et perdis res!

Subscriu-te al butlletí  i t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

Tenim WhatsApp de difusió setmanal amb activitats i notícies. Envia ALTA + nom i cognom al +34 722 182 286