El Defensor del Poble avala l’accés del GOB als informes urbanístics

El Defensor del Poble avala l’accés del GOB als informes urbanístics

El cas de les piscines il·legals de Torre Vella suma un nou capítol. El Defensor del Poble ha emès un informe jurídic on recomana al Consorci de disciplina urbanística de Menorca que es reconegui al GOB la seva condició de persona interessada en els expedients que tramita aquest organisme.

El conegut cas de les piscines que s’havien tramitat com a dipòsits per estalviar aigua segueix viu, cinc anys després de les primeres denúncies. Per a poder disposar de tota la informació generada, el GOB va demanar el reconeixement de persona jurídica interessada, a fi de poder conèixer les actuacions realitzades, les incidències que es vagin produint i rebre audiència abans de dictar resolucions.

El Consorci va desestimar aquesta petició, així com el recurs de reposició que l’entitat va presentar després. L’argument principal per no atendre la petició era que la Llei d’Urbanisme de Balears preveu excepcions a la transparència en el cas dels expedients sancionadors.

Així les coses, es va decidir acudir al Defensor del Poble, per tal de copsar l’opinió d’un òrgan no implicat directament en el cas. Ara s’ha rebut la resposta, que inclou una ampla reflexió jurídica, i conclou que el dret a l’accés a la informació d’entitats sense ànim de lucre dedicades al medi ambient no pot ser conculcat per interpretacions de normatives autonòmiques.

En la seva resposta, el Defensor diu que la visió aplicada pel Consorci vulnera normativa bàsica, cita jurisprudència del Tribunal Suprem al respecte i adverteix que s’estan vulnerant la Llei estatal del dret a la informació ambiental, convenis internacionals i directives comunitàries.

El Defensor del Poble s’adreçarà al Consorci per a recomanar la revisió del cas. També el GOB ho sol·licitarà de manera formal.

RECORDEU: Dissabte 8 de juny, Concentració contra la massificació turística. 19.30 h a la Plaça Biosfera de Maó.

Views: 413

Share

8 respostes

  1. Enhorabuena GOB por seguir con esta parodia de justicia. El propietario, los concejales, los funcionarios y los empleados del ayuntamiento que han ignorado deliberadamente las normas y reglamentos deben rendir cuentas, junto con todos los demás propietarios de Menorca que se han tomado la ley por su propia mano. La propuesta de multar a las personas que han construido o urbanizado terrenos ilegalmente y concederles una amnistía es un insulto a quienes han seguido los procedimientos correctos en el pasado. Otro ejemplo de quienes ocupan puestos de autoridad castigando a los inocentes y recompensando a los culpables. Se felicita al equipo del GOB por no darse por vencido en este y otros casos similares.

  2. Felicitats GOB!
    La vostra constància i insistència obtè els resultats merescuts.
    Tot el meu suport a aquesta lluita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Arxiu de notícies

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Llista de correu

Omple el formulari t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Menorca (GOB Menorca).

No et perdis res!

Subscriu-te al butlletí  i t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

Tenim WhatsApp de difusió setmanal amb activitats i notícies. Envia ALTA + nom i cognom al +34 722 182 286