El GOB adverteix contra l’amnistia urbanística a Menorca

El GOB adverteix contra l’amnistia urbanística a Menorca

L’aplicació de la legalització d’edificis il·legals en sòl rústic a Menorca ha tingut avui el seu primer episodi accidentat. La Comissió Tècnica s’ha hagut de suspendre una estona i al final s’ha votat sense informe tècnic ni jurídic.

Per aplicar aquesta amnistia urbanística a Menorca cal que l’aprovi el Ple del Consell Insular. Però prèviament requereix que la Comissió Tècnica Assessora en matèria d’ordenació del territori i urbanisme emeti un informe favorable.

Avui matí s’ha celebrat la reunió d’aquesta Comissió Tècnica, on el GOB hi té un representant, i s’han evidenciat els dubtes de procediment que planteja la pretesa legalització.

El GOB ha advertit que les infraccions en rústic no prescriuen i que la idea de legalitzar obres en aquesta classe de sòl contradiu normatives superiors. En demanar si hi havia informe tècnic i jurídic per valorar els efectes d’aplicar aquestes mesures a Menorca, s’ha reconegut que no hi havia cap informe.

Així les coses, s’ha demanat als membres de la Comissió Tècnica que emetessin un vot estrictament polític, perquè sense informes tècnics ni jurídics, no es podia fer ni un debat fonamentat ni molt manco un posicionament amb un mínim rigor. No és aquesta la funció de la Comissió Tècnica. El GOB ha advertit d’aquestes irregularitats i presentarà un recurs contra l’acord en entendre que el Ple no haurà comptat amb cap informe previ.

L’intent del Govern Balear de premiar les il·legalitats urbanístiques comeses en sòl rústic mitjançant un Decret Llei es considera per part del GOB com l’operació especulativa més gran de la història de la democràcia a les Illes Balears. En el cas de Menorca, on s’ha treballat especialment el control territorial, representa un insult a tota la gent que ha fet les coses bé.

Els infractors quedarien sense haver de complir cap dels paràmetres que s’apliquen a la gent que tramita les coses com toca i obtindrien un increment de valor espectacular dels edificis fins ara il·legals.

D’aquesta manera, no es demana ni parcel·la mínima, ni alçada màxima, ni volum, ni percentatge d’ocupació. Es pretén fer aprofitaments urbanístics propis de terrenys urbans, però en rústic.

Les preteses millores ambientals que el Govern pregona no son tals en tant que no estan descrites en cap paràmetre concret. Es diu que s’ha de millorar l’eficiència energètica o el consum d’aigua, però sense concretar uns mínims per evitar uns simples retocs que blanquegin l’objectiu real que és la revalorització immobiliària.

Views: 358

Share

5 Responses

  1. Vergonyós i vergonyant com l’extrema dreta i la dreta extrema es passen pel forro totes les normatives aprovades per protegir el territori. Ara tot s’hi val i qui ha fet les coses com cal es troba amb un pam de nas, quedant enganyat.
    La gent vota el que vota i després venen els disgustos i les sorpreses. Mireu si no com ha quedat la “Manga del Mar Menor” a Murcia, i prengueu nota de com pot quedar Menorca i la resta d’illes Balears.
    Els temps de foscors han arribat a les Illes Balears. Lluiteu, sisplau, lluiteu, és el camí que us queda per fer sentir la vostra veu.

  2. Son mala gent així de clar. Patirem tota la legislatura. Estan conxorxats amb els poderosos. Els importa un rave el territori. Se’n foten de la Reserva de la Biosfera. Objectiu destrossar Menorca i no posar cap limitació a la massificació turística. Repeteixo son mala gent.

  3. Malauradament Menorca ja está destrossada. Només cal fixar-se en les urbanitzacions de la costa. Punta Prima, Cala Torret, Binibeca Vell, Binibeca Nou, S’Algar, Cala en Bosc i un llarg etcétera…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Arxiu de notícies

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Llista de correu

Omple el formulari t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Menorca (GOB Menorca).

No et perdis res!

Subscriu-te al butlletí  i t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

Tenim WhatsApp de difusió setmanal amb activitats i notícies. Envia ALTA + nom i cognom al +34 722 182 286