Aquest pròxim dissabte es celebra la segona sessió del Seminari d’Agricultura i Medi Ambient. Serà a Maó, a la sala d’audiències del Claustre del Carme, de 9:30 a 14h. Posteriorment, anirem a dinar junts per poder continuar compartint impressions i projectes.
Comptarem amb les ponències «La llana, de residu a solució contra la sequera. Ús com a encoixinat del sòl» i «Campos de vida. L’agricultura i la biodiversitat poden compartir la terra». Encara podeu inscriure-vos a través del següent enllaç.
La primera intervenció anirà a càrrec de Raoul Ferrer, enginyer agrònom menorquí especialitzat en maneig holístic i agricultura regenerativa. Ens presentarà els resultats de les seves investigacions sobre l’ús de la llana com a encoixinat del sòl i per a fer planters. Aquest material ha mostrat molt bons resultats pel que fa a la retenció d’humitat i a la regulació de la temperatura. Ambdues propietats molt interessants en el context climàtic i d’escassetat de recursos actual.
L’aprofitament de la llana s’ha convertit en estratègic perquè actualment ja no s’exporta fàcilment per al seu ús en la indústria tèxtil. Per això s’ha convertit en un residu ramader que s’ha de gestionar, sovint amb un elevat cost.
Després, José María Rey Benayas, catedràtic d’ecologia a la Universitat d’Alcalà i president de la Fundació Internacional per a la Restauració d’Ecosistemes (FIRE), ens compartirà estratègies per a fomentar la biodiversitat als camps agraris.
Des de l’any 2006, FIRE treballa en la restauració i la conservació dels ecosistemes. «Campos de Vida» és un dels projectes bandera, l’objectiu del qual és conciliar la biodiversitat i els serveis que brinda (pol·linització, control de l’erosió, qualitat de l’aigua, entre d’altres) amb la producció agrària. José María és autor del llibre «La renaturalización del campo. Agricultura y biodiversidad pueden compartir la tierra».
Per a més informació, vegeu el programa adjunt. La gent interessada es pot inscriure a través del següent formulari o bé visitant-nos a la nostra oficina del Camí des Castell 53, a Maó, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. En cas de dubtes es pot escriure al mail custodia@gobmenorca.com o trucar al 971350762.
La primera sessió, celebrada el passat dissabte, va ser un èxit de públic i crítica.
Aquesta activitat compta amb el suport econòmic del Consell Insular de Menorca i Menorca Preservation.
Views: 58