Les obres de Binixíquer també han afectat el patrimoni històric

Les obres de Binixíquer també han afectat el patrimoni històric

Un dels temors del GOB en relació a les actuacions de transformació que s’han fet a la finca propera a Binixíquer era que també s’hagués afectat a elements protegits per les figures de patrimoni històric. La inspecció del serveis insulars han confirmat tals fets.

Aquests dies passats s’ha parlat molt de la pista de motocros de 13.000 m2 que s’ha construït un particular en sòl rústic. A això, s’hi afegia la presència de 20.000 m2 de gespa verda, l’eliminació de parets seques, la construcció de nous volums d’edificis, i la potencial alteració de valors de patrimoni històric.

Davant aquestes possibilitats, el GOB va remetre escrit amb fotografies al Consorci de disciplina urbanística i també al Servei de Patrimoni. No es tenen encara notícies del Consorci, però el Servei de Patrimoni si que ha anat a fer la inspecció corresponent i ha confirmat que s’han detectat diferents actuacions que han afectat patrimoni històric, per la qual cosa s’incoarà el corresponent expedient.

No es tenen més detalls de la inspecció realitzada. Però la Llei de Patrimoni preveu sancions per a qui afecti als béns inventariats, que es poden agreujar amb indemnitzacions a l’erari públic si s’ha produït pèrdua irreversible, així com la possibilitat d’entrar en la categoria de delicte segons el Codi Penal.

Views: 518

Share

4 Responses

  1. Amb un bon advocat no pagaràn res i seguiran a sa seva, de veraneo en la isla bonita que tanto les gusta hacer a su medida… oh la la!

  2. ¿Por qué hay algunas personas y empresas que parecen tener la intención de destruir Menorca para las generaciones futuras? Se debía restaurar el muro de piedra seca y el propietario dejaría de utilizar millones de litros de la preciosa agua para irrigar la nueva zona de césped. Me ha horrorizado la lectura de hoy de que la organización benéfica Isla del Rey iba a ser multada con las mismas leyes “rústicas” por renovar parte de los edificios, pero parece demasiado difícil para los políticos y funcionarios hacer que aquellos que ignoran las leyes urbanísticas, a propósito, a la justicia. Parece que algunas personas en posiciones de autoridad consideran que una organización benéfica es un objetivo más fácil que los particulares y las empresas. El equipo de Isla del Rey ha hecho y sigue haciendo una importante aportación al patrimonio histórico y cultural de Menorca, además del turismo cultural, en línea con el hecho de que Menorca sea Reserva de la Biosfera y Patrimonio de la Humanidad. Se les debe alentar, no castigar. Aquellos que presentaron este caso contra el equipo de Lsal del Rey deberían avergonzarse de sí mismos y perseguir a aquellos que están cambiando el uso de la tierra para obtener ganancias financieras personales a corto plazo.

  3. Encara record unes paraules que me deixaren la pell de galina, quan el president Bauza va fer una visita a Menorca i va trobar que la illa havia quedat enderrerida respecte a les altres i que no es preocupassin si poserien de seguida per actualitzar-la.
    Hi ha mirades que fan mal al cor.

  4. Sembla que conservar el patrimoni històric si no forma part dels beneïts per la Unesco, no interessa gairebé a ningú. Gràcies per la vostra feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Arxiu de notícies

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Llista de correu

Omple el formulari t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Menorca (GOB Menorca).

No et perdis res!

Subscriu-te al butlletí  i t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

Tenim WhatsApp de difusió setmanal amb activitats i notícies. Envia ALTA + nom i cognom al +34 722 182 286