Les Illes es coordinen per canviar el model turístic actual

Les Illes es coordinen per canviar el model turístic actual

Sota el lema “Canviem el Rumb: posem límits al turisme” les 4 Illes treballen conjuntament un calendari de mobilitzacions i reivindicacions .

Arran de les mobilitzacions succeïdes a l’arxipèlag, s’ha anat articulant un espai de coordinació interilles per fer front de manera conjunta als múltiples aspectes socials, laborals i ecològics als quals ens aboca el desenvolupament turístic devorador que s’expandeix a tots els racons d’aquestes illes.

Així conflueixen les iniciatives de la campanya “Via Menorca” que el passat 8 de juny va omplir la Plaça Biosfera de Maó, a Menorca; la xarxa de moviments socials d’Eivissa i Formentera i altres entitats i col·lectius articulats sota el nom de Plataforma “Canviem el Rumb”; i la plataforma “Menys Turisme, Més Vida” sota el paraigua de la qual, a Mallorca, s’estan conformant tot un seguit d’assemblees locals i iniciatives que s’estenen arreu del territori.

Des de finals de maig ens reunim cada setmana representants de les diferents iniciatives de Menorca, Eivissa, Formentera i Mallorca per coordinar demandes, relat, accions de denúncia i mobilitzacions en el marc de la campanya interilles que impulsem conjuntament sota el lema “Canviem de Rumb: posem límits al turisme”.

L’objectiu és coordinar una temporada intensa de mobilitzacions que es vagi estenent per les quatre illes per denunciar els impactes nefastos del model turístic i econòmic actual a totes les Illes i exigir els canvis necessaris per a un canvi de rumb del nostre model socioeconòmic que garanteixi els drets fonamentals que estan en joc: el dret a l’habitatge, els serveis socials, especialment els sanitaris i l’educació del jovent, i la conservació i regeneració dels recursos naturals, l’aigua, la mar, platges i espais naturals que han esdevingut béns especulatius.

Cal que la classe política prengui mesures contundents, que estableixi límits i reguli aquesta activitat i que al mateix temps, posi al servei de les majories socials el benefici que genera.

Treballarem i ens articularem conjuntament per exigir que els nostres governants apostin per un altre model socioeconòmic, que atengui l’actual crisi ecològica i social, amb el drama de l’habitatge com a principal protagonista, respecti les singularitats i límits de les nostres illes i ens permeti transitar junts camins cap a la justícia social i ambiental, apostant pel bé comú i la vida digna.

Treballarem i ens articularem conjuntament per a exigir un altre model socioeconòmic, que atengui l’actual crisi ecològica i social, respecti les singularitats i límits de les nostres illes i ens permeti transitar junts camins cap a la justícia social i ambiental, apostant pel bé comú i la vida digna.

Views: 292

Share

4 Responses

  1. En semblen molt be les movilitzacions de totes les illes pero hi ha molt d’interessos en mig i no en refereixo e ne’s politics sino j hi ha molt de particulars que tambe viuen del turisme i no hi ha prou inspectors per controlar el lloguer turistic ilegal . La massificació es cada cop pitxo i ses consecuencies que es derivan son cada vegada mes catastrofiques. tothom volem viatge pero no d’aquesta manera , tots som viatgers quant ens desplassam de un lloc a l’altre i hauriem de ser conscients del nostre impacte en el terreny i això no ho feim.

  2. Jo crec que s´harien de dejar d’anar a les fires de promoció turística per que amb el boca a boc ja en tenim prau i el gran capital que s’inverteixen en divulgació y participació en aquets events es podríen invertir amb promocions culturas o altres inversións mes necessaries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Arxiu de notícies

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Llista de correu

Omple el formulari t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Menorca (GOB Menorca).

No et perdis res!

Subscriu-te al butlletí  i t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

Tenim WhatsApp de difusió setmanal amb activitats i notícies. Envia ALTA + nom i cognom al +34 722 182 286