El cas de les 9 piscines il·legals descobertes a l’agroturisme de Sant Llorenç es suma al ja conegut cas de les 7 piscines de Torre Vella. La gran similitud entre els dos casos sembla mostrar una mateixa manera d’operar per esquivar, amb enganys, la tramitació ambiental.
Coincidència tècnica amb promotors diferents
Els dos agroturismes esmentats van passar una avaluació d’impacte ambiental. En els dos casos, es van plantejar la previsió de dipòsits (albercas) o estancs, amb l’objectiu de recollir aigües pluvials o depurades, a fi de reduir extraccions de l’aqüífer per abastir l’activitat turística (dutxes, cuina, jardineria, etc). Com és sabut, tots aquests estancs han acabat essent piscines, que després es promocionen obertament als portals digitals de les respectives empreses.
El cas és que es tracta de promotors diferents que han usat exactament la mateixa maniobra per enganyar la tramitació ambiental que, d’altra manera, hagués pogut tenir un veredicte negatiu. Per tant, seria bo investigar quines coincidències es poden trobar en els equips tècnics que hagin acompanyat les dues tramitacions.
Sense inspecció de final d’obra?
Tant Torre Vella com Sant Llorenç son agroturismes que es van acollir a la relaxació de límits que va significar la Norma Territorial Transitòria. D’aquesta manera, van agafar tots els edificis agraris existents per a destinar-los a usos turístics. No hi havia tampoc límit de places ni exigència d’antiguitat mínima dels edificis. Ara aquests paràmetres estan regulats pel PTI.
Tot junt, representen una intervenció significativa d’obres majors en sòl rústic protegit (ANEI a Sant Llorenç, ANIT a Torre Vella).
Crida l’atenció que hagi de ser una ONG qui detecti aquestes irregularitats flagrants.
Qualcú ha anat a inspeccionar el final d’obra?
S’han concedit les llicències per entrar en funcionament sense haver anat a veure com havien quedat els allotjaments?
Hi ha una cronologia clara d’aquestes dates?
Views: 315
7 respostes
Molta casualitat que tot passi a Lô, tot molt amagat, com els límits dels monstres de Son Bou
Un pic ho heu denunciat, les empreses han corregit??
Al carrer del Camp de Ferreries s’està acabant un hotel d’interior. Jo visc al costat, el constructor va començar a enderrocar la casa que hi havia. Vaig anar a preguntar a l’ajuntament quin tipus de permís d’obra havia demanat el constructor i em van dir que li havien donat permís per canviar algunes rajoles o sigui que el permís no era ni d’obres menors. L’ajuntament no havia fet cap inspecció per certificar que el que estaven fent s’ajustava al permís demanat. Després de la meva denúncia l’ajuntament els hi van fer aturar l’obra i resulta que ni tants sols avien presentat el projecte. Si això passa en un poble com Ferreries que en aquell moment governava l’Entesa, què no ha de passar a altres ajuntaments.
Realment pervers, a banda de ser un delicte flagrant. Qui controla als que en principi haurien de defensar el bé comú? És un escàndol.
I de Cap Menorca Relais et Chateaux, a la bateria de Llucalari, quan en xerram? La setmana que ve?
Incompliments, negligencies i resistencia a la rectificació. Aquest es un panorama que hauría d’encoratjar a qualsevol funcionari responsable a fer complir la llei. Sembla que no sempre es així, malgrat viure de la financiació pública. Demanem-los responsabilitats.
Qui ó qui són els que van al davant de totes aquestes barbaritats?
Se estan enriquint així? Destrosar la nostra illa és fer-te cada dia una mica més petit. Menorca és nostra, no l’hsuriem de deixar a ningú