Denúncia davant la Unesco per l’intent de legalització en rústic

Denúncia davant la Unesco per l’intent de legalització en rústic

 

L’anunci del Govern i del Consell Insular de Menorca de legalitzar les construccions edificades de manera il·legal en el sòl rústic, serà denunciat pel GOB davant la Unesco. L’entitat creu que això contradiu de manera frontal l’esperit de la Reserva de Biosfera i els seus instruments reguladors.

El GOB prepara un dossier que serà enviat aquests pròxims dies davant els organismes de la Unesco que vetlen per la correcta gestió de les zones declarades reserves de biosfera.

L’entitat ha vingut expressant que considera que s’està preparant una operació d’especulació urbanística de les més grans de la democràcia, tota vegada que una legalització significa actualment una gran revalorització en els mercats immobiliaris. Això representa un insult a la major part de ciutadania que ha fet les coses bé.

A Menorca fa anys que hi ha una camí de regularització dels nuclis de cases il·legals, conegudes com hortals, a partir d’elaborar un Pla Especial i abordar, per iniciativa dels propietaris, el control d’aspectes com clavegueram, abastiment d’aigua o ordenació d’accessos. Alguns nuclis han seguit aquest camí i han canviat la seva situació.

Però molts altres no ho han volgut fer perquè això representa una limitació en les edificacions, que no poden anar més enllà de 90 m2. Ara, el Partit Popular, des del Govern i des del Consell està anunciant un premi per a tota aquesta gent que ha alçat grans cases en rústic i que ha preferit mantenir-se en situació irregular, amb problemes de contaminació d’aqüífers i de descontrol.

Aquesta aposta implica una afronta per a tota la gent que ha fet els tràmits que tocava, que ha pagat els impostos corresponents i que ha contractat els tècnics pertinents. També significa una crida a cometre noves irregularitats constructives.

La connivència de les institucions insular i autonòmica amb aquesta operació espúria obliga a acudir a d’altres instàncies per demanar empar. L’ordenació territorial del sòl rústic de Menorca i la necessitat d’observar una disciplina en aquest camp son qüestions fonamentals en la Reserva de Biosfera. Per aquests motius, s’està ultimant una documentació que denunciarà formalment el cas davant la Unesco.

 

Views: 405

Share

19 respostes

 1. Gràcies per sa feinada que feis.
  Sense ses vostres actuacions s’illa ja fa anys que estaria destrossada.
  No us doneu per vençuts mai !
  Esper que es pugui aturar aquesta darrera proposta de legalització .
  Molts ànims i a seguir lluitant!!

 2. Molt bé, em sembla una bona forma de actuar. Ja que aquí el Consell no escolta, pues anar a trucar altres bandes que tenen mes seny i poder. Esperem que així sigui.
  Andevant !!!

 3. Gran notícia i inmensa feina la que feu.
  M’omple el cor de joia de llegir aquesta notícia.
  Gràcis per ser.
  Gràcis per fer.
  No esteu sols, hi ha molta gent sensible!

 4. Muchas gracias por vuestra valiosa labor para preservar nuestra preciosa y singular isla.
  No podemos bajar la guardia.
  Ánimos en ésta lucha constante.

 5. Moltes gràcies per la vostra perseverancia i continuïtat en tots aquest anys. Teniu tot el meu recolzament i el de tanta gent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Arxiu de notícies

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Llista de correu

Omple el formulari t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Menorca (GOB Menorca).

No et perdis res!

Subscriu-te al butlletí  i t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

Tenim WhatsApp de difusió setmanal amb activitats i notícies. Envia ALTA + nom i cognom al +34 722 182 286