Aqüicultura regenerativa, economia i medi ambient al mar

Aqüicultura regenerativa, economia i medi ambient al mar

El pròxim dissabte 30 de novembre a la sala d’audiències del Claustre del Carme, se celebrarà el primer Seminari d’Aqüicultura Regenerativa a Menorca, organitzat pel GOB. Encara hi sou a temps d’apuntar-vos a través d’aquest enllaç.

Es tracta d’una oportunitat de conèixer de primera mà una nova economia blava amb provats resultats ecològics, econòmics i socials. Menorca, per les seves condicions, podria ser pionera en aquest tipus de cultius, molt en consonància amb la seva condició de Reserva de Biosfera.

Ignasi Gairín, Llicenciat en veterinària i tècnic al primer centre d’aqüicultura restaurativa del Mediterrani, ens explicarà les oportunitats que ofereix l’aqüicultura com una activitat per la restauració d’ecosistemes i la recuperació d’espècies en perill d’extinció, com la nacra. També ens parlarà de l’optimització de recursos mitjançant cultius multi-tròfics amb peixos, bivalves i algues.

A més, l’Ignasi explicarà alguns dels projectes que estan duent a terme a l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries de la Ràpita i posarà sobre la taula un tema molt actual i candent a Menorca; si les energies renovables han de substituir les energies fòssils, les plataformes eòliques marines podrien oferir una oportunitat per l’aqüicultura regenerativa?

Alejandro Simon, el segon ponent, és tècnic superior en aqüicultura i cofundador de l’Start-up Mediterranean Algae. N’Alejandro ens portarà el vessant més pràctic del seminari, explorant com les macroalgues poden ser una solució innovadora i sostenible per millorar la qualitat de l’aigua a entorns portuaris. Es presentaran els resultats d’un sistema de bioremediació que utilitza macroalgues per a absorbir nutrients com a nitrogen i fòsfor, metalls pesants, reduir l’eutrofització i augmentar l’oxigen dissolt. A més, abordarà casos d’activitats productives de macroalgues, destacant el seu potencial per al consum humà, cosmètica i aplicacions farmacèutiques.

Per altra banda, s’analitzaran els beneficis ambientals, els reptes tècnics, i les perspectives de futur per a implementar aquesta tecnologia en més instal·lacions portuàries, així com els pròxims passos previstos en el sector de la bioremediació i la producció sostenible de macroalgues.

La jornada conclourà amb un dinar amb els ponents on podrem intercanviar impressions. Us podeu inscriure aquí.

La jornada compta amb diferents col·laboracions de Fundació Marilles, Menorca Preservation, Autoritat Portuària de Balears, el Consell Insular i l’Ajuntament de Maó.

Views: 268

2 respostes

  1. Tenim que anar vius. Ens podem trobar amb projectés intranscendents i més orientats a obtenir doblers per subvencions que per altre cosa..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Arxiu de notícies

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Llista de correu

Omple el formulari t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Menorca (GOB Menorca).

No et perdis res!

Subscriu-te al butlletí  i t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

Tenim WhatsApp de difusió setmanal amb activitats i notícies. Envia ALTA + nom i cognom al +34 722 182 286