1.163 animals silvestres atesos en 2023

1.163 animals silvestres atesos en 2023

Ja teniu a la vostra disposició la memòria anual del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre del passat 2023.

Com cada any, seguim lluitant per donar assistència al major nombre d’animals ferits, orfes, en perill i/o malalts que ingressen a les nostres instal·lacions per poder ser recuperats i alliberats de nou a la natura. El passat 2023, la suma dels exemplars atesos va resultar en un total de 1.163 animals silvestres de 82 espècies diferents.

Tot i que les aus són el grup més nombrós d’animals als quals assistim, representant un 44.6% del total, els rèptils les segueixen de ben a prop amb un 41.2%, mentre que els mamífers i els amfibis representen un percentatge més minoritari.

La principal causa d’entrada al Centre de Recuperació és la tinença en captivitat de les tortugues mediterrànies (Testudo hermanii), que han representat un total al llarg de l’any de 237 individus.

9 ingressos cada dia a l’estiu

En el període estival hi ha una mitjana de 9 ingressos per dia. És quan es produeix la segona causa d’admissió de fauna silvestre, derivada de polls i cries que han caigut del niu per diversos motius o han quedat orfes i que, per tant, necessiten d’una cura i una dedicació especials fins a una etapa de desenvolupament tardana on ja poden valer-se per ells mateixos i alçar el vol.

Al 2023 es van assistir 264 polls i cries en diferents estadis de desenvolupament i de salut, dels quals més d’un 42% van sobreviure fins a l’etapa final del seu cicle de creixement.

Part de la nostra feina és, també, l’atenció d’animals exòtics i espècies invasores, actuacions de rescat d’amfibis (especialment el calàpet balear Bufotes balearicus) i l’educació ambiental com a branca essencial per al trasllat de coneixements als més de 500 alumnes petits i grans que van passar pel Centre, i a les 1.300 persones residents i visitants de l’illa, sobre les principals problemàtiques que afronta Menorca vers a la fauna autòctona i al·lòctona.

Un 65% torna a la natura

Així, concloem amb l’esperançadora dada que ens encoratja a seguir fent feina per aconseguir els nostres objectius i millorar any rere any, i és que dels 1.082 animals que van ingressar vius al llarg del 2023 al Centre de Recuperació, molts dels quals formen part d’espècies protegides o vulnerables, el 65% va poder ser alliberat amb èxit per a poder continuar la seva vida a la natura.

Volem agrair l’enorme cooperació ciutadana que es registra en aquest àmbit. També la col·laboració de les policies locals i cossos de seguretat, alguns establiments que aporten menjar, així com la de les persones voluntàries que participen en l’atenció i cura dels animals recollits.

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca funciona gràcies al conveni de col·laboració entre el GOB Menorca i el Consorci de Fauna de les Illes Balears que depèn de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural del Govern Balear i a la col·laboració de Líthica, el Consell Insular de Menorca i els ajuntaments de Ciutadella, Maó, Ferreries, Mercadal, Sant Lluís i Es Castell.

 

Aquí podeu trobar la memòria completa

 

Views: 146

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Arxiu de notícies

Aquí trobaràs les notícies publicades fins al 25 de gener de 2024.

Llista de correu

Omple el formulari t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa de Menorca (GOB Menorca).

No et perdis res!

Subscriu-te al butlletí  i t’enviarem totes les novetats del GOB Menorca.

Tenim WhatsApp de difusió setmanal amb activitats i notícies. Envia ALTA + nom i cognom al +34 722 182 286