Back to top

Medi marí

Treballant per una mar més saludable

Menorca es considera una de les zones millor conservades del Mediterrani. A les seves aigües habiten centenars d'espècies i és també un lloc estratègic per alguns animals migradors. Desafortunadament, diverses actituds irresponsables han provocat que en les últimes dècades els ecosistemes marins es trobin cada cop més amenaçats per l'efecte de les activitats humanes.

Els últims estudis ens parlen d’un descens preocupant de la fauna marina en àrees tan emblemàtiques com la Reserva del Nord de Menorca, la part marina protegida del Parc Natural, o d’una degradació de les praderies de Posidònia Oceànica a zones com l'Arenal de Son Saura, l’illa de l’Aire o a la badia de Fornells. Hi ha constatació científica que indica que algunes coses no s’han fet bé en les darreres dècades.

És l’hora de reaccionar i fer reaccionar, de protegir la posidònia, conscienciar sobre l’erosió de les platges, conèixer les espècies que viuen sota el mar i gestionar els recursos d'una manera més intel·ligent. És fonamental idò que coneguem més i millor la mar que ens envolta, per seguir gaudint-la tal i com ella mateixa demana esser.

El fons marí és un immens tresor que tenim i que moltes vegades oblidam pel fet de trobar-se davall l’aigua. D’allò que els ulls no veuen, el cor no se’n dol. La vida al fons del mar, dins el port de Maó, a la costa nord o a la sortida del port de Ciutadella és essencial per entendre la natura de la nostra illa.

Al GOB pensem que el medi marí requereix atenció amb urgència. Per això estem posant en marxa actuacions que pretenen abordar algunes d’aquestes problemàtiques. Trobar un equilibri amb el seu ús és un dels deures que cal afrontar amb decisió.

Quines són les nostres principals línies d’actuació?

A Menorca encara tenim molt de patrimoni natural sota el mar per conèixer, per protegir, i també per recuperar.

Anem fent camí per canviar la nostra relació amb el mar.

 

La linia de media marí del GOB Menorca és possible gràcies a la col·laboració de: