Back to top

Medi marí

Adoptats 90 trams de litoral

El programa d’adopció de trams de litoral que el passat 15 de setembre va proposar el GOB a Menorca ja compta amb gairebé 1500 participants repartits en 79 grups que han adoptat 90 platges, cales o trams de litoral de l’illa.

Aquesta iniciativa és una proposta d'activitat a la natura que busca el diagnòstic i la millora de l'estat de conservació del litoral menorquí mitjançant:

Programa d'adopció de trams de litoral de Menorca

Al setembre de l'any 2020, el GOB Menorca va fer una crida a tota la població menorquina per unir-se a un programa d'adopció de trams de litoral.

Aquest programa sorgeix de la necessitat de donar resposta a gent que s’ofereix per cuidar el litoral i també per fer front al greu problema de la contaminació marina. L'objectiu és dinamitzar grups que s’organitzin de manera autònoma i independent per conèixer, cuidar i estimar el litoral de Menorca, sense la necessitat de ser convocats periòdicament per una organització.

La iniciativa consisteix en una proposta d'activitat a la natura que busca el diagnòstic i la millora de l'estat de conservació del litoral menorquí mitjançant:

  • L'actuació sobre incidències.

Aquesta iniciativa es va crear amb l'expectativa de dinamitzar entre 10 i 15 grups d'unes deu persones cada un, 100 persones en total, però gràcies a l'espectacular resposta social obtinguda, ben aviat es va convertir en un macro projecte amb gairebé 1500 participants i 90 platges, cales o trams de litoral adoptats. La xifra continua creixent.

Grups d'amics, famílies, escoles, empreses, associacions o fins i tot grups de gent que no es coneix de res, s'organitzen per tenir cura del litoral de l'illa. Es demana un mínim d'una sortida per trimestre, però hi ha grups que en faran moltes més.

El GOB ha organitzat algunes sessions informatives per explicar com s'han d'usar els materials que es faciliten i de quina manera podem treballar de manera descentralitzada però coordinant esforços i resultats.

Si voleu compartir les vostres actuacions per les xarxes socials, us agrairíem que ens citeu per poder fer d'efusió. Els hashtags que us proposàvem són:

#AdopcióLitoralMenorca
#ConeixerEstimarCuidar

Si voleu més informació o us agradaria adoptar una platja, una cala o un tram de litoral, podeu omplir el nostre formulari de contacte i ens comunicarem amb vosaltres tan prest com puguem.

Mapa dels trams adoptats

A continuació podeu trobar tots els documents que s'entreguen durant les sessions informatives

 

Aquest programa és possible gràcies a:

 

Agraïm la col·laboració de:

“Menorca Sense Plàstic”, cinc entitats de Menorca s’uneixen per lluitar contra els plàstics

“Menorca Sense Plàstic” és una aliança entre la Fundació per a la Preservació de Menorca, l’Institut Menorquí d’Estudis, el GOB Menorca, l’Associació Leader Illa de Menorca i Per la Mar Viva.

Pàgines