Back to top

Medi marí

Informe desfavorable a la reducció de la protecció de l'Illa de l'Aire

Mapa del Servei de planificació al Medi Natural amb les comunitats de la Xarxa Natura 2000 afectades per la modificació del decret.

Medi Ambient també ha demanat a la Direcció General de Pesca i Medi Marí que es recuperi, de forma urgent, la zonificació original de la Reserva Marina de l'Illa de l'Aire.

El GOB ha tingut accés a diversos documents que evidencien les reaccions adverses i el malestar de diferents organismes i administracions amb relació a la desprotecció d'un 22% imposada per la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Els estudis avalen la necessitat de tornar a protegir l'illa de l'Aire

Els estudis científics reforcen la necessitat de recuperar la protecció perduda de l'illa de l'Aire. A les zones protegides es triplica la presència de peixos. El GOB demana a la Conselleria de Mae de la Concha que reconsideri amb urgència la desprotecció aplicada, abans que es perdin bona part dels avanços aconseguits.

Debat sobre l’ordenació nàutica a Menorca, aquest dijous

Taula rodona sobre la nàutica, aquest dijous 16 a les 19:30 h a l’Ateneu de Maó. La massificació a l’estiu també es nota en el gran nombre d’embarcacions que es mouen per la costa de Menorca i la saturació dels fondejos i ports. Tindrem diferents visions d’aquesta situació i propostes de futur, amb la participació important del públic assistent.

Petició per tornar a protegir l'illa de l'Aire

marinas.com

La desprotecció de la reserva marina de l'illa de l'Aire, que el Govern Balear va publicar el passat mes de setembre, es va fer sense cap informe que ho avalés. El Consell Insular ha desmentit també que ho hagués demanat. El GOB ha sol·licitat que es rectifiqui i es recuperi la protecció que hi havia abans.

Pàgines