Back to top

Excursions

Programa d'excursions públiques Som talaiòtics? Viure a Menorca abans i ara

El Departament de Cultura del Consell Insular i el GOB organitzen conjuntament un programa dedicat a temàtiques que són analitzades en la clau de l'època prehistòrica i l'actual.

Cada temàtica serà abordada per una conferència i una posterior excursió a peu per a visitar un monument arqueològic. D'aquesta manera, se sumen els atractius naturals, l'activitat de caminar i els continguts històrics i culturals.

Els itineraris es procuren definir per tal que siguin assequibles a quasi totes les persones. En cada cas, s'indicarà el grau de dificultat. De vegades, es compta amb un servei de bus de retorn. Les excursions són gratuïtes; el cost del bus de retorn és de 3 euros per persona. No hi haurà excursions els mesos de juliol i agost.

Per participar en la majoria de les excursions, CAL APUNTAR-S'HI PRÈVIAMENT, atès que les places són limitades. El termini per apuntar-se s'obrirà uns 10 dies abans. No cal apuntar-se per a assistir a les conferències, que sempre són a les 20 h.

Si voleu rebre avís previ de les excursions, podeu demanar-ho enviant un correu electrònic a info@gobmenorca.com

Aquest és el programa previst per a 2017:

 

Gener

Excursió diumenge 15 de gener al sepulcre de Son Olivaret, Ciutadella (no cal inscripció prèvia en estar emmarcada en la festivitat de Sant Antoni).

Febrer

Conferència divendres 24. Tema: canvis culturals i història: romanització i época contemporània. A càrrec de Margarita Orfila i Jaume Mascaró. LLoc: Ateneu de Maó.

Març

Excursió dimecres 1 al jaciment de Torelló, Maó (no cal inscripció prèvia en estar emmarcada en la festivitat de les Illes Balears).

Conferència divendres 24. Tema: introducció de noves espècies. Conferenciants: Pere Fraga i Damià Ramis. Lloc: Sala de Cultura (Ciutadella)

Excursió diumenge 26 al Cap costaner de Cala Morell (Ciutadella).

Abril

Conferència dimarts 25. Tema: context històric de l’edat del Bronze. Conferenciants: Emili Junyent i Ismael Moll. Lloc: Cercle Artístic de Ciutadella

Excursió diumenge 30 a Torretrencada (Ciutadella).

Maig

Conferència divendres 12. Tema: el ritual de la mort. Conferenciants: Maria José León Moll i Jaume Mascaró. Lloc: Seu de l’IME (Maó).

Excursió diumenge 14 a Rafal Rubí (Alaior).

Juny

Conferència divendres 2. Tema: agricultura. Conferenciants: Antoni Ferrer i Pau Salort. Lloc: sala activitats ciutadanes (Alaior).

Excursió nocturna. Dissabte 10 de juny. Itinerari fins Torre d'en Galmés (Alaior).

Setembre

Conferència divendres 22.Tema: guerrers. Conferenciants: Luís Alejandre i Montserrat Anglada. Lloc: Cercle Artístic Ciutadella

Excursió diumenge 24 a Cap de Forma (Maó).

Octubre

Conferència divendres 20. Tema: la beguda dels déus. Conferenciants: Cristina Bravo i Nito Fullana. Lloc: Sala Sociocultural de Ferreries.

Excursió diumenge 22 a Trebalúger (Es Castell).

Novembre

Conferència divendres 17. Tema: navegació. Conferenciants: Octavi Pons i Tòfol Mus (Amics de la Mar). Lloc: Museu de Menorca (Maó).

Excursió diumenge 19 a Calescoves (Alaior)

Desembre

Conferència divendres 1. Tema: salut. Conferenciants: Elena Sintes i Antoni Gómez. Lloc: Cercle Artístic de Ciutadella (Ciutadella).

Excursió diumenge 3 a Torrellafuda (Ciutadella).

Imatge d'una excursió