Back to top

Custòdia agrària

Arranca el voluntariat agrari

Després de l’agitació i la calor estiuenca, comença la tardor i amb ella es tornen a activar les activitats de voluntariat agrari. La primera jornada serà aquest diumenge 9 d’octubre al barranc d’Algendar.

La tasca de la jornada consistirà en construir sistemes per evitar l’entrada de cabres assilvestrades als horts de la finca. També serà necessari eixermar i desbrossar.

Visitau la màgica naveta de palla

L’Àgora de la Sostenibilitat és un espai màgic ubicat al mig d’una tanca, i que tindrà una vida efímera.

Enguany l'Àgora ret homenatge a les navetes, amb una al·legoria elaborada amb 300 bales de palla. Al seu interior es mostra com el programa de Custòdia Agrària aconsegueix afrontar els grans reptes ambientals a través d’incentivar i acompanyar unes pràctiques agràries sostenibles.

Exposició sobre la Custòdia Agrària, a Fornells

Les característiques del programa de Custòdia Agrària es poden veure a l'exposició que estarà oberta al castell de Sant Antoni de Fornells, del dilluns 1 d'agost al diumenge 7.

"Custòdia Agrària, alimentació i territori per al segle XXI" mostra les activitats d'aquesta iniciativa que suma l'agricultura i el medi ambient. Es podrà visitar cada fosquet, de 19 h a 23 h.

Curs de formació sobre adobs verds

Cercar alternatives a l’ús de fertilitzants sintètics és un dels principals reptes econòmics i ambientals d’una explotació agrària. La sembra d’adobs verds, tot i no ser una tècnica molt coneguda, aporta un ampli ventall de beneficis al sòl com ara augmentar la matèria orgànica i els nutrients, millorar la infiltració de l’aigua gràcies al sistema d’arrels i evitar l’evaporació degut a la cobertura vegetal.

AdjuntMida
PDF icon adobsverds_cartell.pdf352.39 KB

Pàgines