Back to top

Voluntaris del GOB eliminen 1500 m² de plantes invasores a Artrutx

Les plantes eliminades recollides per a ser gestionades correctament
Voluntaris en plena acció
Espècies que es van eliminar

Tot i la ventada d’ahir, voluntaris del GOB en un matí feina eliminen les plantes invasores d’uns 1500 m² al costat del passeig marítim d’Artrutx. Es tractava de plantes exòtiques de sis espècies diferents fugides de jardins dels xalets de la zona. Aquestes plantes envaeixen les comunitats de plantes autòctones posant-les en risc.


Les sis espècies de plantes eliminades són totes elles d’origen sud-africà. El major volum va ser de Disphyma, Gazania i Drosanthemum. La vegetació de la costa de Menorca és molt rica en espècies de plantes particulars de gran interès científic. A la zona d’Artrutx destaquen les anomenades coques marines, algunes de les quals són exclusives de Menorca. Malauradament, encara hi falta molta sensibilització en quant a l’efecte perjudicial de les plantes invasores, de quines plantes hem d’evitar als jardins i de les mesures per a impedir que fugin al medi natural.


Volem agrair la col·laboració del departament de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca, de l’Agència Reserva de Biosfera de Menorca i de l’Ajuntament de Ciutadella. I també el suport del Ministeri de Transició Ecològica, a través de la Fundación Biodiversidad.

Comentaris

Gràcies!!!

Gràcies per la vostra feina. El futur depen de les nostra feina. Pere Ramon (Vallès Occidental, Catalunya)

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.