Back to top

Voluntariat a Ses Salines Noves de La Concepció

Netejant els voltants de les salines
Netejant els voltants de les salines
Fotografia de grup amb els residus recollits

El passat diumenge, 11 de maig, una quinzena de voluntaris/es realitzaren una jornada de feina per a retirar els residus, que la mar ha anat portant i acumulant durant anys, a Ses Salines Noves de La Concepció, finca amb acord de custòdia.

Fa gairebé dos anys que la propietat de la finca està treballant en la recuperació d'aquest espai, unes salines que es deixaren d'explotar al 1984. La jornada de voluntariat d'aquest diumenge va ajudar a netejar els voltants del primer tancat, per on entra l'aigua de la mar. Durant aquests trenta anys d'abandó, s'han anat acumulant tot de materials diversos que l'aigua ha empès.

Protegits amb crema solar i capells els voluntaris i voluntàries van anar omplint bosses amb els residus que trobaven a les voreres del tancat. Un bon berenar a mig matí, va ajudar a agafar forces per acabar la recollida de més d'1 m3 de residus.

Per acabar la jornada, ens van fer una visita i l'explicació de tot el procés d'elaboració de la Flor de Sal de Fornells, que ja es troba al mercat, i que es pot adquirir, entre d'altres llocs, a la seu del GOB.

Les jornades de voluntariat agrari s’emmarquen dins el projecte de custòdia agrària “Cultivant Sinergies” cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.