Back to top

Vigilància i sancions contra els abocaments de residus

El GOB demana a les administracions públiques de Menorca que incrementin la vigilància i les sancions contra els abocaments incontrolats de residus, tant el medi natural com en els cascos urbans.

Aquests dies s'han detectat nous abocaments al camí de Son Morell, a Ciutadella. Però fa unes setmanes, n'hi havia a Binisafuller, a Sant Lluís, i també al camí de sa Boval a Maó, o a Calescoves a Alaior. La llista és llarga i inclou així mateix diversos punts dels propis nuclis urbans, on hi ha gent que diposita de manera desordenada qualsevol casta de residu.

Aquest problema és difícil d'explicar perquè les administracions han habilitat prou sistemes de recollida i de llocs adequats per a dipositar residus de tota casta. Hi ha la recollida de voluminosos a domicili, hi ha les deixalleries a cada municipi, existeix la feina de Mestral per a reutilitzar coses aprofitables i disposem de plantes de triatge per a restes d'obra.

Des del GOB es considera que ja ningú pot al·legar desconeixement quan aboca residus a llocs no adequats. Per aquests motius es creu que, al moment actual, està completament legitimada una coordinació destinada a la identificació i a la sanció de les persones que duen a terme aquestes accions que degraden l'entorn.

Per aquests motius, es demana que es coordinin els cossos de vigilància -Policia Local, Guàrdia Civil, Agents de medi ambient...- i que s'incrementin els controls davant l'abocament incontrolat de residus, tant en zona rústica (generalment camins sense gaire trànsit) com dins l'entorn urbà. Si cal, que siguin agents de paisà els que puguin incrementar la inspecció, a fi de detectar infractors i aplicar sancions desincentivadores.

Comentaris

residus

Tant de bo es faci atenció a aquesta recomanació, entristeix i indigna passejar i observar tants abocaments entre els bosquets, també els contenidors pateixen del mateix, sembla no sabem reciclar o no importa??

Abocaments de residus

Justament, a propòsit d'aquesta demanda per part del Gob, avui passejant pel camí de Son Morell ens trobavem amb aquest paisatge de residus enmig del camí i ens preguntavem com podia ser que allò succeís si tan mateix és més fàcil anar a l'ecoparc abans que deixar-ho enmig de la natura... és ben cert que hi han prous punts de recollida on deixar les restes de deixalla d'obra o de desfeta!!! Així mateix la vigilància en aquests llocs ( com Son Morell per exemple) es fa difícil, però com sempre ens queda l'educació... un camí lent, però segur!

Deixalles, bruticia ,incivisme

Per tot deixen fems. Pel Cami Verd ,sempre que hi pass n´hi ha un caramull. I mai pots trobar els infractors,els incivics Tambe caques i orins de cans als carrers ,parets, cantonades...i totes ses platges Pens que els ajuntaments amb els problemes de cans ,ni aqui a Mao ,NO fan res Ni posar cartells per sancionar-los com tenen a S.Lluis ens que els ajuntaments en problemes de cans ,aqui a Mao NO fan res No hi han cartells de prohibicio com a S.Lluis per exemple

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.