Back to top

Vídeo xerrada sobre la problemàtica dels fangs del port de Maó

Sense poder oferir una gran qualitat tècnica en so i imatge, creim que aquest vídeo de poc més de 30 minuts, pot servir perquè la gent es faci una idea de la problemàtica del dragatge i posterior abocament dels fangs del port de Maó.

Autoritat Portuària ha adjudicat recentment a l'empresa Sacyr, l'obra per extreure 200.000 m3 del port de Maó i abocar-los a una milla nàutica de la cala de Rafalet, a la costa de Sant Lluís. Volen començar aquest mateix mes de març.

Veient el vídeo, es poden entendre els principals motius de la polèmica que aquesta obra ha generat.

Comentaris

Pesca

Els pescadors haurien de pensar que tal vegada la gent deixarà de consumir peix menorquí, especialment el dels pescadors que operen en aquesta zona. M'extranya que no els hi preocupi.

Fangs port de Maó

Molt bona feina. Us felicito i em preocupo encara més. Algú podrà esbrinar el perquè del canvi d'actitud del sector pescadors? Rosa

Dragat Port de Maó

Una exposició excel.lent, però no respon alguns interrogants: qui es beneficia de llençar els llods davant la costa de Sant Lluis? Per què no s'analitzen els llods de les zones mes contaminades? Com es pot acceptar que sigui un error tipogràfic el dir que les zones no analitzades tenen menys del 14% de llods?. A qui beneficien tantes mentides?

video dragat

Una exposició realment completa i de primera! Autoritat portuària hauria de sentir molta vergonya amb aquest video!

Fancs a la mar ¡NO!

El dragat del port es necesari, però avocar els fancs a la mar es una barbaritat. No es poden carregar el fons mari d´aquesta manera. Hem de conseguir un altre mitja per l´avocament de aquest residuos toxics.

contaminació del port

Gràcies per aquesta informació tan aclaridora. Per evitar els errors de la contaminació del passat hi ha mètodes moderns que es poden utilitzar. Val la pena fer l'esforç d'utilitzar-los.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.