Back to top

Vídeo: Els mussols orfes, agraïts amb Menorca

14 polls de mussol que havien caigut del niu, han estat acabats de criar i alliberats recentment des del Toro. En l'acte hi van participar gran part de les persones que col·laboren com a voluntàries.

Els mussols són ocells que solen migrar, però a Menorca una gran part de la seva població és sedentària. Viuen tant al camp com a l'entorn urbà. De vida nocturna, mengen insectes (col·laboren molt bé a controlar plagues com les paneres) i petits rossegadors.

Molt bells des del punt de vista estètic, és comú que algun dels polls caigui del niu. Si la gent el fa arribar al GOB, es distribueixen entre voluntaris que han rebut una certa formació fins que ja tenen talla per volar. Llavors són traslladats a gàbies de vol perquè enforteixen la musculatura i aprenguin a alimentar-se de manera autònoma. Quan hi ha garanties, són alliberats al medi natural.

A l'alliberament d'enguany va col·laborar el conegut meteoròleg Tomàs Molina, que estiueja sempre a Menorca. El Centre de Recuperació de Fauna es troba en una situació delicada degut als retalls pressupostaris. Per aquest motiu s'ha iniciat una campanya d'apadrinament, de tal forma que tothom que vol pot apadrinar 1 m2 del Centre a raó de 50 euros. Encara hi queden molts metres per apadrinar, però poc a poc, se va aconseguint la viabilitat necessària.

Podeu veure com va la campanya visitant aquest enllaç i col·laborar reenviant el missatge a les vostres amistats. Moltes gràcies a totes les persones que estan ajudant a fer possible aquesta tasca en favor de la fauna silvestre.

Comentaris

MUSSOLS ORFES

Tothom hauria de saber i viure la feina que feu. Ha estat super emocionant veure el video de l'alliberament. Gràcies per la feina que feu. És admirable.

hem trobat un mussolet al jardí

Hola, bon dia, ahir a la tarda vam trobar un mussolet al jardí, no sabem d'on ha pogut caure o d'on ha sortit, ja es prou grandet, s'assembla a aquests que heu alliberat recentment, potser és una mica més petit. No sembla que tingui cap ferida, però no vola, i de moment no ha volgut menjar res. El tenim en una caixa de cartró, i de tant en tant el treiem per a veure si vol menjar, s'està enfilat a la mà, tranquil, però no menja res ... us agrairiem molt si ens poguessiu donar algun consell sobre què fer, som de prop de Vic, prop de Barcelona.  Moltes gràcies, Carles i família 

Mussolet

Hola Carles i família! podeu posar-vos en contacte amb el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa (93.574.00.36) que és el més proper a Vic, o bé amb el agents de medi ambient de Vic o amb el Grup d'Anellament de Calldetenes-Osona (93 8890890) que també us donaran un cop de mà, si cal. De totes maneres us podem donar quatre consells per si us hi torneu a trobar. És important que l'animal no entri en contacte amb els humans si no és necessari. Si el voleu alimentar li podeu donar carn picada de pollastre (amb os i tot, ben trinxadet). De fet el millor seria alimentar-lo amb papallones nocturnes o petits rosegadors, però això ja resulta més complicat de trobar. Cal dir que a Menorca el què en diem mussol a Catalunya en dieu xot i el mussol català seria la miula a Menorca. Ambdós són de mida petita i de costums alimentàries similars, així doncs no cal patir en cas de confusió. Esperem haver servit d'ajuda. Salut!

el mussolet ja vola!

Moltes gràcies! ja hem trucat al Grup d'Anellament de Calldetenes-Osona que són molt prop de casa nostra, al vespre el vindran a veure i ens diran el què. Ja ha menjat pollastre, potser massa i tot ...  i ha fet unes bones volades per dins la casa!! (se'ns ha escapat un moment). Ara el tenim dins la caixa, i ja no li direm res més, per no tenir-hi massa contacte. Gràcies altra vegada! Carles

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.