Back to top

Veniu al Ple que aprovarà el PTI. Dimarts 23 a les 9:30 h

El pròxim dimarts està previst que s'aprovi la revisió del Pla Territorial Insular de Menorca. Un instrument que s'ha demostrat molt necessari per al manteniment del model territorial que diferencia la nostra illa.

El GOB anima a assistir a aquest acte a la gent que pugui, encara que l'horari no ho faciliti. És el dimarts a les 9:30 h del matí.

Aquest nou PTI és el resultat d'actualitzar l'original, que es va aprovar en 2003. Pel camí, han passat moltes coses. Quan tocava revisar-lo (en 2013) es va optar per fer una Norma Territorial Transitòria, que desplaçava alguns articles i n'introduïa d'altres, i que va generar tensions considerables.

La Norma va ser després parcialment derogada i ara arriba la revisió que calia.

El GOB considera que el nou Pla Territorial inclou aspectes molt necessaris, com la regulació dels allotjaments turístics en rústic (que ara tindran places limitades i que hauran de deixar alguns edificis existents per a usos agraris), la zonificació i els criteris constructius de les energies renovables amb rústic, o les directrius de paisatge.

També cal destacar l'obligació de buscar el consum energètic quasi nul en els nous edificis, o l'aplicació de materials que presentin la menor petjada ecològica en tot el seu cicle de vida.

Per contra, el PTI no servirà per regular la massificació turística (la moratòria de Balears no afecta les zones que encara poden créixer dins les urbanitzacions existents), ni tampoc avança gaire en temes d'aigua. Aspectes que probablement caldrà treballar sobre la base de la Llei de Reserva de Biosfera.

Però en el seu conjunt, es valora que és una nova passa, molt significativa, en l'aposta que Menorca ha fet de preservar el seu territori. Sense el Pla Territorial Insular, l'illa hauria comès molts dels errors que s'han observat a terres properes.

Per aquests motius, consideram que la seva aprovació és motiu de celebració i de rebre suport social. Si podeu venir, assistiu al Ple del Consell Insular, a la plaça Biosfera, dimarts 23 a les 9:30 h.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.