Back to top

Unes colònies inoblidables!

Aprenent la metodologia de censar papallones diürnes
Un dia d'excursió pel barranc de Binigaus
Posem el nostre granet d'arena. Construim caixes niu pels ocells i les ratespinyades.
Escoltam les ratespinyades, els ocells nocturns, pintam, ...
No hi pot faltar una sortida al nostre estimat parc natural!
Hem cuinat, escurat, de tot!

"Fins l'any que ve!"

Aquest era el crit de comiat de molts dels fiets i fietes que van participar de les colònies ambientals del GOB Menorca el passat mes de juny. Divuit fiets de 8 a 12 anys van passar set dies intensos amb quatre monitors a les instal·lacions juvenils de Santa Eularieta, Es Mercadal.

El programa d'activitats va ser complert. Gràcies a la participació desinteressada d'experts, vam poder realitzar activitats d'anellament, censos de papallones diürnes, escoltar les ratespinyades amb un detector de radiofreqüències, construir caixes niu d'ocells i de ratespinyades i fins i tot amollar un soter i una tortuga d'aigua recuperats al Centre de Recuperació del GOB. Unes experiències que de ben segur quedaran gravades a la memòria d'aquests joves per sempre més.

No hi van faltar el jocs i la gresca, les excursions a la mar i les vetllades. Tampoc les activitats creatives de pintar i les gimcanes. Ni tan sols la pluja ens va aturar de poder sortir a veure els ocells de s'albufera des Grau, ni el vent d'explorar la cova dels Coloms al barranc de Binigaus.

Durant aquests dies hem après moltes coses, sobre la natura que ens envolta i com l'hem d'estimar, però sobretot, hem après a conviure junts, a responsabilitzar-nos de les nostres tasques quotidianes, i el més important, hem fet bons amics i format part d'aquesta gran família que és el GOB.

Aquestes colònies no haguessin estat possible sense la col·laboració del Consell Insular, l'Ajuntament de Maó, Colonya Caixa Pollença i la Fundació Rubió i Tudurí.

 

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.