Back to top

Una tortuga marina rescatada pel Centre de Recuperació es retroba a València en bon estat

La tortuga amputada poc abans de ser alliberada

S'ha localitzat a València en bon estat una tortuga marina que havia estat rescatada pel Centre de Recuperació del GOB. El setembre de 2011 un pescador profesional va trobar la tortuga marina enredada en unes restes de xarxa abandonades al Canal de Menorca. Va ser entregada al nostre Centre de Recuperació, que va gestionar l'enviament urgent de l'animal al Centre de Recuperació de Marineland, a Mallorca, especialitzat en fauna marina. 

La xarxa havia provocat lesions greus a l'aleta dreta, que va haver de ser amputada. La tortuga es va alliberar el mes de maig a Cabrera. Ara s'ha localitzat varada a una platja de València, però en bon estat. Fins i tot ha guanyat pes respecte al moment de ser retornada a la mar. Després de ser controlada, la tortuga tornarà a ser alliberada.

Cada any moltes tortugues marines s'accidenten, i fins i tot moren, degut a restes d'arts de pesca, com xarxes i palangres. Gràcies a l'existència i col·laboració dels Centres de Recuperació s'aconsegueixen salvar una part d'aquests animals. La crisi econòmica actual ha complicat molt la supervivència d'aquest centres, que ajuden a disminuir l'impacte de les activitats humanes sobre el medi ambient. El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre del GOB a Menorca té en marxa la campanya Apadrina 1 metre quadrat, per mirar de poder seguir fent aquesta feina.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.