Back to top

Una festa per agafar forces renovades

Fer un parèntesi de festa enmig de tants mesos de mobilització i continuar amb forces renovades. Aquest era l'objectiu de la trobada festiva de SOS Menorca que es va fer el passat divendres al Claustre del Carme. Un milenar llarg de persones van participar a l'acte.

Les taules informatives, la distribució de material divulgatiu, la recollida incessant de signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular, les fotografies de gent amb el logo de SOS Menorca, es van combinar amb els espectacles a l'escenari i les barres amb fideuà, coques i bunyols.

La Xinxeta i en Tico van iniciar la tarda infantil, seguida de la màgia de Son Circ, el folk d'es Bastió de s'illa, el pop menorquí de Res Sé, el soul de Zoo, el dinamisme de DJ Chicha i la virtuositat de Dj Bass & Gonzo. 5 hores llargues de motius per contactar i participar en una festa col·lectiva.

Cal agrair als grups participants, a totes les persones voluntàries que van atendre al públic, als gestors del Claustre per l'esperit col·laborador, i a tot el públic que va venir.

A la festa es van poder evitar gairebé tots els residus de plàstic. L'entrada, de donatiu voluntari, i els materials distribuïts, van servir també per recaptar fons per a les campanyes presents i properes. Uns 1700 euros nets que es podran destinar a materials i actuacions.

L'obra de la carretera està avançant provocant greus afectacions al paisatge entre Maó i Alaior, però cal ser conscients que s'estan tramitant noves intervencions d'Alaior fins Ciutadella. És l'obra més gran que s'hagi plantejat sobre Menorca des de fa moltes dècades, i cal evitar que es faci amb el mateix model de rotondes de dos pisos.

A això s'hi afegirà que en els pròxims mesos s'espera la tramitació d'alguns projectes especialment conflictius a nivell territorial, amb noves construccions en sòl rústic protegit per la via de les polèmiques declaracions d'interès general. La crida de SOS Menorca és idò, més que justificada.

Mentre la festa discorria, en el pis de dalt del Claustre hi havia la conferència de Germà Bel, economista expert en infraestructures i transport. En opinió d'aquest ponent, el fet d'haver hagut de contractar advocat i notari per accedir a un expedient públic és un indicador molt negatiu per a qualsevol projecte. I quan un responsable públic justifica una obra perquè d'aquí a 20 anys li ho agrairan (Luis Alejandre dixit) és perquè no és necessària ara i es podrien esperar 18 anys a fer-la.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.