Back to top

Una carretera sense suport tècnic (2)

Després d'analitzar el cas dedicat a la macrorotonda que es vol fer a Biniai, avui podem veure quina és l'opinió dels tècnics en relació a la també gran rotonda ovalada que es planteja al creuer del camí de Rafal Rubí amb Alcaidús, i que obligaria a alçar tota la carretera.

Tampoc en aquest cas té pèrdua l'informe que es va llegir a la Comissió de Medi Ambient:

Què diuen els tècnics

“Aquesta és una altra de les actuacions del projecte que semblen desproporcionades, perquè per donar accés als camins rurals de Rafal Rubí i d'Alcaidús, es planteja la construcció d'una rotonda inferior ovalada que obliga a elevar la calçada a 5 metres. L'actuació és injustificada perquè el trànsit en direcció nord-sud, limitat al trànsit agrícola, no està compensat amb el de la carretera general.(...)

En conclusió, sembla suficient plantejar la construcció d'un pas inferior per mantenir la connexió dels nord-sud dels camins rurals de Rafal Rubí i d'Alcaidús per assegurar el trànsit agrícola (i potser per mantenir també el trànsit cultural, el pas de ramat i fauna, i el pas de ciclistes i cavalls), que tanmateix té possibilitat de sortida cap al nord pel camí d'en Kane, amb el qual està connectat, i cap el sud fins a Sant Climent pel camí d'Algendar.

En tot cas, si tanmateix es considera imprescindible connectar aquests camins rurals amb la carretera general, pareix més raonable, més econòmica i menys impactant la solució d'enllaç amb minirotondes tipus peses i un pas inferior.”

Amb la intercessió que es ja es va comentar del president de la Comissió (càrrec polític) i la presència a la reunió del Sr. Alejandre i del Director Insular de Mobilitat, finalment l'acord que es va prendre diu:

“S'ha de reduir el dimensionament de la rotonda ovalada del pK 6+815 (Alcaidús / Rafal Rubí) per tal de minimitzar l'ocupació, així com estudiar la possibilitat d'aproximar els passos inferiors, sempre que sigui viable. El projecte constructiu haurà de valorar la possibilitat de passar d'una rotonda reduïda a 2 minirotondes reduïdes, de tal forma que l'ocupació del terreny se minimitzi.”

Què fa el Consell Insular

El Consell manté l'obra d'una megarotonda ovalada un pis per davall de la carretera. Com que el terreny dels voltants està al mateix nivell que la carretera, cal alçar tota la calçada amb un pont de 5 metres.

Els metres prevists per expropiar en el projecte constructiu han augmentat en 1.578 m2 respecte del projecte de traçat i ara es situen en 21.000 m2.

Observacions a considerar

Ni el plec de Condicions Tècniques que va emprar el Consell quan va convocar el concurs pel tram de Maó a Alaior, ni el projecte guanyador que va resultar elegit contemplaven aquesta rotonda. L'obra s'ha incorporat després i, pel que es pot veure, no és per motius tècnics.

Comentaris

UNESCO

Si hi ha alguna esperança en l'UNESCO, espavilem-nos en denunciar aquesta 'desgràcia paisatgística' abans de que prosperi el projecte destructor.

UNESCO

D'acord amb el Quim. De fet, ja us ho vaig comentar, això de treure'ns la "medalla" de Reserva de la Biosfera. Ara la van servir "ells" com a aixopluc per a qualsevol bestiesa. S'ha pensat d'informar l'UNESCO d'això que està passant?

Carretera sense suport tècnic

Ja ho va dir el president d'Astrame, la carretera degut a la crisis ha mimvat la seva intensitat de transit, pero "l'obre contribuira a paliar la crisis", aixo ho diu tot....

Menorca!

No parlem, no escribim, FEM! que els € no deixin sense Terra als nostres descendents!

oligarquia

Esta clar que darrere tot aixo hi han les empreses del sector que es volen repartir el pastel amb els politics corruptes.

Lo que mas le duele a esta

Lo que mas le duele a esta gent es la difusion por los medios y masivamente del descalabro que pretenden hacer. Unesco (¿reserva de la biosfera?), Comunidad europea (agresion medioambiental), medios nacionales (destino turistico de naturaleza), Que exprese su opinion la gente famosa que tiene casa en Menorca, .....

MENORCA

Està clar que aquests descerebrats només treballen per destruir tot el que es presenta al seu davant. Estic d'acord que s'ha de fer saber a la comunitat europea, però aviat, abans que no sigui massa tard, ja que tots sabem que "la gente de palacio va despacio" i si pot no es mulla.

Els polítics sangoneres

Em sembla molt encertada la idea de elevar la denúncia d´aquestes agressions a l´entorn natural de la illa, la denúncia s´ha d´escampar arreu i fer crèixer la consciència de que si no ens mobilitçem ens juguem el patrimoni natural, que al cap i la fí es allà on visquem, es la nostra terra hem d´endegar una campanya de DEFENSA DE LA TERRA ,contra les sangoneres i les aus carronyaires que estan presents en alguns partits polítics.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.