Back to top

Un parc aquàtic d'interès general?

Figuració de les instal·lacions projectades

El GOB ha presentat al·legacions al projecte de parc aquàtic que es vol projectar a Biniancolla. Després de veure la documentació, sembla molt discutible que es pugui declarar d'interès general.

El projecte s'ha programat en sòl rústic, vora l'hotel Sur Menorca. La primera pregunta que sorgeix és precisament per què s'ha de construir una instal·lació així en sòl rústic. A Menorca existeixen al manco quatre parcs aquàtics (Cala en Blanes, Cala en Bosc, Son Bou i Arenal d'en Castell) i els quatre estan en sòl urbà.

Amb l'ordenació territorial vigent (amb el PTI i els planejaments municipals actuals) Menorca té sòl classificat com urbà per créixer un 30 % més del que ara està construït. Amb aquests paràmetres, on és la necessitat d'ocupar un sòl rústic que no té previst ser transformat?

Després hi ha el problema del consum d'aigua. Més d'un 70 % de l'aigua que estimen gastar, sortirà de la xarxa municipal (38 tones diàries) o d'un pou (34 tones diàries) que s'abasteix del mateix aqüífer que els pous municipals.

L'aqüífer de Sant Lluís no es troba precisament en bona situació. Les analítiques mensuals de nitrats surten sempre a 50 mg/lt (el màxim que permet la normativa sanitària) i tenen vàries zones que estan patint intrusió marina (el mar envaeix el subsol) perquè s'extreu més aigua que la que entra.

No s'acaba aquí el tema de l'aigua. Resulta que el pou del qual es volen abastir no està legalitzat. No consta en els registres públics i per tant no està sotmès a cap sistema de control d'extraccions. I aquest conjunt d'incongruències s'està tramitant amb la intenció de ser declarat d'interès general.

El GOB ha exposat les contradiccions legals i de sentit comú que es troben en aquesta iniciativa i ha presentat al·legacions formals durant el tràmit d'exposició al públic.

Comentaris

Una gran contradicció

Ho heu argumentat molt bé. A més, em sembla, d'entrada, força contradictori, el fet que un parc aquàtic amb interessos absolutament privats, es pugui dir que és d'interès general.

parc

Possats a fer veure que una instal.lació per el profit privat és d'interès public, fora millor i més profitos fer un centre de Talasoterapia i medicina natural.

Parc

Un disbarat més dels actuals governants i encara els que veurem. Sempre apostant per un turisme de baixa qualitat, del tot inclòs, d'un turisme que la Menorca reserva de la biosfera li importa un rave. Aquest tipus de turisme ni estima ni valora l'entorn, només vol sol i platja i a més deixa pocs doblers a l'illa de manera que la majoria de menorquins lluny de sortir-ne beneficiats en surten perjudicats.

quina por!

Realment hi han coses que no s'entenen, estic d'acord amb el que dieu tots. No entenc que això faci cap falta, per tenir un altra area costera peninsular, ja está la península. A Menorca es bé per la seva tranquil·litat i les seves árees protegides, amb platges encara verges moltes d'elles, ¿és que cap polític s'ha n'adona? potser sí que un altre cop manen els diners ¿qui sel's embutxacarà aquest cop?. ... sempre igual... i diuen (jo sóc de Sant Lluís) que això portarà més turistes, inclús fora de temporada. Primera, no durà més turistes, serà un "afegit" més pels hostes dels hotels, ningú vindrà a Menorca només pel parc acuàtic de Biniancolla, i segon ¿algú vindrà a tirar-se pels tobogans d'aigua en ple mes de febrer?... crec que no només han perdut el nord, sinò també el seny. Tot el seny. Jo m'apunto a lluitar contra aquest disbarat on faci falta. Gràcies per existir GOB.

Absurd

Un altre absurd és voler fer-nos creure que un parc aquàtic desestacionalitzarà el turisme.

parc aquatic

Si la inversió es privada i no costa diners nostres (publics) com es pot qualificar d'interès general? serà d'interes personal...però està be que facin inversions a l'illa entitas privades(aqua parcs per exemple en sol urbà i amb aigua del mar...però realment son rentables? 9 mesos de manteniment perquè no es malmetin i sense ningú les visiti ?...és tot molt extrany..

dineroacuaticoenmibolsillo

No se hasta cuando dejaran los especuladores del dinero y suelo público de idear proyectos en contra de la razón, la ecología y el bien público. Tienen una idea y con la incontinencia del que se cree que el mundo es suyo la lanzan con la desverguenza de la presentación de un proyecto de interes público, cuando en realidad solo piensan en su bolsillo y el de sus amigos y familiares. Bochornoso lo que está pasando en Menorca, con los votos de los que les han votado.

Parc aquatic

Completament d'acord amb tots els comentaris. Unim forçes per cuidar la ïlla dels interessos creats particulars que no es guïin pel sentit comú (com aquest parc) i que passin per sobre del bé de tots. Gràcies GOB

parque aquatico'

los motivos son siempre los mismos no saben hacer otra cosa que construir para dar dinero a las empresas, seguimos con el mismo modelo económico por encima de todo. Incluso nos toman el pelo con la desestacionalización, en febrero, marzo y hasta junio un parque acuatico más en la Isla. Es de locos

parc aquatic

si us plau, si us pla....aquest projecte no te rés a veure amb Menorca, els que venim desde fa tans anys(1972) no venim per els parcs tematics, venim per l´illa tal i com es, per la seva geologia,arqueologia la seva historia, l´aigua, el vent, la sorra, el seu fons mari, Menorca es per disfrutar-la tot l´any.... en quansevol de les 4 estacions. Lluitem perqué no la destrossin com han fet amb les altres illes.

aigua salada

per començar podrien obligar a utlitzar aigua salada de la mar en totes ses piscines (com per exemple sa de s'hotel farragut a cala´n forcat a ciutadella, on jo hi anava a conèixer al.lotes de més jove), per suposat també en els parcs aquàtics. A més amb aigua salada natural, han de emprar menys productes químics pes manteniment de s'aigua. Una altre cosa a favor es que a mitjan-llarg plaç estalviarien doblers, ja que s'aigua de la mar es gratuïta.

parc tematic

Per aturar aquestes bestieses tenim que trobar a les persones i entitats que volen destruir Menorca i enfrentar.nos directament. Amb escrits i alegacions de tipos indirectes no conseguirem res

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.