Back to top

Un nou aljub inicia la seva recuperació

El passat diumenge, un grup de voluntariat del GOB va està treballant en el procés de recuperació d'un aljub que recull aigües pluvials en el lloc de Torralbet, que forma part de la xarxa de finques agronaturals que han signat un acord de custòdia del territori.

En aquesta primera fase es va fer una feina de desbrossar i d'espedregar. L'aljub originàriament estava tancat pels quatre costats amb pared de pedra seca, però els còdols havien anat caient cap a la part interior i hi havia una gran quantitat de terra acumulada en les canals excavades a la pedra. A més, una figuera havia nascut dins el recinte i les arrels ja havien trencat les abeurades i amenaçaven seriosament l'estructura.

Una part de la gent també va col·laborar en la retirada de residus del que devia ser un antic abocador de les cases, que es va descobrir recentment. Un contenidor de 4 m3 va quedar ple de les restes retirades.

La rehabilitació de l'aljub continuarà amb actuacions de professionals que el GOB ha de coordinar. Es farà la restauració dels abeuradors i les parets laterals, i es dotarà l'aljub amb un sistema d'extracció d'aigua per energia solar.

Els abeuradors que es van restaurant a la xarxa de finques que formen part del programa de custòdia agrària, es doten de rampes que permeten que, a més del bestiar ramader, tota la resta de fauna silvestre pugui accedir a l'aigua amb condicions de seguretat. D'aquesta manera, s'aconsegueix un doble benefici, ambiental i agrari.

Volem agrair el temps que les persones voluntàries van dedicar al llarg del matí del diumenge. La seva participació fa viable la recuperació progressiva d'elements d'interès. L'actuació compta amb el patrocini del Consell Insular de Menorca.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.