Back to top

Un nadó d'eriçó salvat al Centre de Recuperació

L'eriçonet just acabat d'ingressar a l'hospital d'animals

Aquest estiu els voluntaris del Centre de Recuperació han salvat una cria d'eriçó acabada de néixer. Després d'un procés llarg i costós es va poder alliberar. Dins el programa educatiu del GOB per a les escoles s'ofereix la visita a l'hospital d'animals, gràcies a la col·laboració de Sa Nostra. És una manera d'aprendre sobre la feina que fan els centres de recuperació i la problemàtica de la fauna.

L'eriçó va arribar que encara no obria els ulls. A aquestes edats són tan fràgils que requereixen una atenció constant, com es pot veure al vídeo. Però al final val la pena.

Els eriçons són dels animals que més pateixen a les carreteres de Menorca. Són molts al cap de l'any que hi moren atropellats. És per açò que el GOB sempre insisteix que en qualsevol reforma de trams de carretera s'hi haurien d'incloure mesures per a reduir l'accidentalitat d'aquests animals. Hi ha sistemes que impedeixen que els eriçons accedeixin a la calçada i siguin conduïts a passos de fauna que els permeten travessar la carretera sense perill.

El Centre de Recuperació ofereix visites a les escoles gràcies al programa educatiu de Sa Nostra. L'objectiu és donar a conèixer als escolars què és un Centre de Recuperació, les principals causes que provoquen accidents en la nostra fauna silvestre, aprendre les diferències entre animals silvestres i animals domèstics, saber què fer quan trobam un animal silvestre ferit i identificar algunes espècies d'animals de la nostra illa.

Recordam que el Centre necessita millorar el seu finançament per a cobrir els mínims imprescindibles per a realitzar aquesta feina. Teniu l'oportunitat de contribuir-hi participant de la campanya apadrina el Centre de Recuperació.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.