Back to top

Un diàleg que no ha trobat acceptació (plataforma de ciutadans)

republicavirtual.wordpress.com

Comunicat enviat per la Plataforma de ciutadans per un diàleg sobre la carretera general:

Un grup de persones d'adscripcions i formacions diferents, ens vam reunir el passat dia 17 de febrer en un acte públic per demanar que s'obrís un diàleg per part del Consell Insular, a fi d'intentar arribar a un acord sobre el projecte previst a la carretera general, en el tram de Maó a Alaior.

Aquest col·lectiu posava sobre la taula unes alternatives per a ser discutides, en relació als tres punts que generen més discrepància, això és, els enllaços de l'Argentina i Rafal Rubí, i el canvi de sentit de doble nivell projectat a l'alçada de Biniai.

El plantejament era que es tracta d'intervencions en plena zona rústica i diferents, per tant, de les actuacions periurbanes previstes a l'entrada d'Alaior o vora el polígon industrial de Maó. Es deia explícitament que s'havia fet un esforç de consens per acceptar totes les altres directrius del projecte oficial, i que es demanava poder negociar els tres indrets esmentats.

A tal efecte, es van recuperar com a propostes de més baix impacte, dues intervencions que es trobaven plantejades al projecte guanyador del concurs convocat pel propi Consell Insular (l'Argentina i Rafal Rubí). Amb aquest gest, s'intentava també oferir unes alternatives que suposadament havien de ser ben rebudes, atès que estaven agafades d'un projecte elaborat en 2012 pel mateix redactor Rodrigo del Pozo.

A la vegada, es proposava eliminar el canvi de sentit que s'ha projectat a Biniai (un punt que ara no registra cap demanda d'ús i on el projecte inicial de Rodrigo del Pozo no preveia tampoc fer-hi res) i en el seu lloc plantejar una millora a la situació actual del creuer de Talatí, que si que registra molts de girs a l'esquerra. Aquesta idea estava recollida a l'informe tècnic de la Comissió balear de Medi Ambient.

Amb aquesta voluntat d'apropar postures, es va demanar reunió al president del Consell, Sr. Santiago Tadeo. La primera trobada va resultar satisfactòria perquè es van manifestar ganes d'arribar a acords. El propi Sr. Tadeo declarava amb posterioritat que considerava que les alternatives que presentava la plataforma de ciutadans no significaven un canvi substancial del projecte i que tampoc tindrien un major cost. Es va acordar concertar una propera reunió per poder analitzar els detalls tècnics.

Però tres dies abans de la segona reunió, el Consell Insular va adjudicar l'obra de la carretera. I en aquesta segona trobada (dia 3 de març) l'actitud de l'equip de govern ja havia canviat. El President va manifestar repetides vegades que ells eren partidaris del desdoblament i que amb qui ens havíem de reunir era amb els tècnics. El conseller Alejandre va fer entrega d'un informe de Rodrigo del Pozo, redactor del projecte oficial, on descartava la possibilitat de modificar els enllaços conflictius.

Com que el projecte tècnic que va guanyar el concurs de 2012 no incloïa cap rotonda a doble nivell i va ser elegit d'entre 16 propostes que es van presentar, i com que el Plec de Prescripcions Tècniques que constava en aquest concurs apostava per les solucions de carrils centrals de l'estil que s'han proposat des d'aquesta plataforma, consideram evident que la incorporació posterior de quatre rotondes de dos pisos és una decisió política i no tècnica.

Les persones que signam aquest comunicat lamentam que no hagi estat possible un acord. Ens segueix preocupant molt l'impacte paisatgístic que es pot derivar del disseny previst, el conflicte social que es pot produir quan comencin les obres i l'elevat cost de manteniment posterior que s'entreveu d'algunes actuacions.

Menorca, març de 2013

Signen, per ordre alfabètic:

Teresa Altimira Miralpeix
Carlos Anglés Martínez
Teresa Arau Armengou
Emili de Balanzó
Margarita Ballester
Pedro J. Bosch Barber
Mònica Bori Soucheiron
Miquel Camps Taltavull
Gabriel Cardona Marcé
Jesús Cardona Pons
Maria Cardona Serra
Maria Carreras Bagur
Josep Carretero Niembro
Carles Castelló Catchot
Lluís Castelló Catchot
Luis Casals Senent
Antonio Casero Rodríguez
Joana Català Coll
Pere Català Coll
Lluísa Catchot Gener
Mercè Catchot Gener
Francisca Caules Seguí
Maria Pilar Esbert Quevedo
Rafael Femenias Allés
Ma. Paloma Fernández Díez
Marta María Ferrer Massa
Pilar Galán Alvarez
Catalina Girona Arguimbau
Antoni Gómez Arbona
Joan J. Gomila
Javier Gómez-Trenor Verges
Onofre Gonyalons Pons
Josep Gornés Cardona
Ma. Ángeles Hernández Gómez
Conxa Juanola Pons
Ma. Àngels Llach Fernandez
Joan López Casasnovas
Leonardo Lucarini Gobantes
Montserrat Martí Oliveras
Jordi Mercadal Montoya
Dolores Mir Ortiz
Miquel Felip Mont Carreras
Salvador Mulero Femenias
José Luis Narvaiza
Jaume Obrador Tudurí
Rafael Oliver Puig
Eulàlia Olives Casteyó
Josep Olives Casteyó
Clara Orpinell Sala
Agustín Petschen Zapirain
Melania Pons Caules
Biel Pons de la Cruz
Juanjo Pons
Jaume Pons Fuxà
Javier Pons Pons
Ma. Jesús Pons Rovellada
Teresa Puig Gros
Elisabet Quintana Seguí
Gràcia Ribalaiga Briones
Amador Rodríguez Luz
Luis Rosales Vidal-Quadras
Santiago Rosales Vidal-Quadras
Lluís Real Goñalons
Jaume Roca i Lluch
Josefina Salord Ripoll
Ma. Teresa Santacana Mejías
Maties Sansaloni Coll
Josep Sauret i Pont
Amparo Seguí Chinchilla
Begoña Seguí Chinchilla
Ma. Paz Seguí Chinchilla
Mercedes Seguí Chinchilla
Xavier Seguí Garriga
Lucía Seguí Pérez-Caballero
Maria E. Seguí Pérez-Caballero
Ma. Gràcia Seguí Puntas
Ernesto Serrate Merino
Begoña Sintes Seguí
Carlos G. Sintes Seguí
Maria Sintes Seguí
Jaume Solé i Janer
Anton Soler Ferrater
José Tadeo Miguel
Montserrat Tarabal Arimon
José Texias Gonzalez
Alexandra Verdú-Buttikofer

Comentaris

Signatura

Si ha de ajudar, si us plau incloeu la meva signatura: Gloria Rosales Cantarell Gràcies!

Plataforma de ciutadans

Soc l'advocat que defenso els interessos del GOB en el contenciós interposat contra el Projecte en discusió. Obviament estic totalment d'acord amb la Plataforma i el que defenseu. M'agradaria incorporar la meva signatura en el llistat, peró no sé fins a quin punt aixó podria ser utilitzat o malinterpretintat en el marc del proces contenciós que tenim endegat. Ho poem comentar i decidir en consequència.

PLATAFORMA

Estic d’acord amb sa proposta que fa el GOB. Sobre ses rotondes de Maó a Alaior. Ciutadà............ Andreu Genestar Sabater

Plataforma

M'adereixo a la proposta de la plataforma ciutadana. Si hi som a temps. Jordi Odrí Iglesias.

Diàleg

El diàleg, com tantes coses, no es demostra amb paraules, sinó amb fets. Quanta hipocresia, no? Per una caparrutia i uns negocis constructius de no res el Govern del Consell està perdent una oportunitat de fer les coses bé.

rotondes

M'agradaría afegir la meva signatura en contra de aquest disbarat.

Rotondes NO

També m'apunto sa sa demanda del GOB. Endavant, tenen que escoltar as poble que estima Menorca.

Firma

Com és que jo no me'n vaig entèmer d'aquesta recollida de firmes? Si hi ha temps, incloeu sa meva. Endavant!!!

Rotondes NO

Des de lluny estant, vos deman d'afegir sa meua signatura en contra a ses rotondes. Bernat Menetrier-Marcadal

reacció.

no hi hauria manera de fer una simul.lació de com quedaran aquestes rotondes? ,pens que l'impacte visual será tant desproporcionat que fará reaccionar la gent.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.