Back to top

Un altre ocell protegit ferit d’escopeta ingressa al Centre de Recuperació

Baldritja ferida i radiografia on es veu el perdigó i la fractura

Una baldritja grossa ha ingressat al Centre de Recuperació de Fauna víctima d’un tir d’escopeta. És el segon cas, en qüestió d’un mes, que ens arriba una espècie protegida per aquest fet. L’anterior va ser un falcó. En aquesta època no es pot caçar i per tant no es pot pensar en un error. Hem denunciat els fets al SEPRONA i a les autoritats ambientals i de caça, esperant que es cerquin culpables i solucions a aquesta pràctica inadmissible.

La bladritja grossa (Calonectris diomedea) és una au marina que viu a mar oberta. Només toca terra per criar. En aquests dies es comencen a veure esbarts prop de la costa. La baldritja ferida es va localitzar a una milla mar endins, amb una ferida recent a l’ala. Una vegada explorada es va veure que tenia una fractura provocada per l’impacte d’un perdigó d’una escopeta de cartutxos. Costa d’imaginar com es devien produir els fets.

L’ocell es troba al Centre amb cures per veure si s’aconsegueix recuperar adequadament. Les baldritges s’estressen molt quan estan privades de llibertat. Ens preocupa com podrà suportar un llarg temps de tractaments al centre, com requereix el restabliment de la fractura. En aquests tipus d’animals els tractaments als Centres de Recuperació són complicats, perquè es necessita temps per guarir les fractures, i ells suporten molt malament mantenir-los en captivitat.

La baldritja grossa és una espècie amb un alt grau de protecció, catalogada com a «vulnerable» en el Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades del Reial Decret 139/2011. El codi penal preveu presó i multes elevades per qui dispari contra les espècies amb aquest nivell de protecció.

 

Vegeu aquí el vídeo de celebració dels 45 anys del GOB a Menorca

Comentaris

ocells ferits

Veure com van alguns pels camins i com ignoren als animals i a la flora, fa comprensible la barbarie però és injustificable!ª!!

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.