Back to top

Un altre falcó ferit per escopeta ingressa al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre

Radiografia on s'aprecien els perdigons i la fractura d'ala

El GOB ha denunciat al SEPRONA i als Agents de Medi Ambient un nou cas de falcó ferit per escopeta, que ha ingressat recentment al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre. En els últims anys és el quart falcó que hi arriba per aquest motiu. Enguany és el segon cas d'una espècie protegida ingressada per impacte de perdigons.

El falcó ferit es va trobar al camí dets Atzagotars, a Maó. Presenta diversos perdigons allotjats al cos, un dels quals li ha provocat una fractura d'ala. Després de la intervenció veterinària, s'està recuperant a les instal·lacions del GOB, havent-hi encara dubtes de si podrà tornar a volar correctament.

És molt preocupant que fets com aquest es venguin repetint, i més tenint en compte que segur que sols se'n detecten una mínima part. És increïble en una illa on es presumeix de tenir una sensibilitat especial pel medi ambient. Seran una minoria els caçadors que fan aquestes salvatjades, però fan molt de mal. Pel que animam a que si algú té informació sobre aquest cas, o qualsevol altre, que ens ho comuniqui. Per la nostra part ho hem denunciat a les autoritats competents per a que ho investiguin i apliquin les sancions previstes per la llei.

Comentaris

animals no cinegètics

He estat caçador i la majoria són depredadors, respecten poc als marts i altres animalons. He denunciat casos de furtius i la GC se'n renta les mans o et diu que no té disponibles als agents de Seprona, Caldria una llei de caça molt més restrictiva i sancions més dures, així com unes vedes flexibles depenent de la quantitat d'animals a abatre. El CIMe gestiona molt malament aquest apartat!!!!

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.