Back to top

Un altre aljub recuperat

Els voltants de l'aljub a primera hora del matí
El voluntariat realitzant la neteja.
Fotografia de grup

A finals d'octubre, el grup de voluntariat de custòdia agrària va realitzar una jornada a la finca Son Tarí Nou, situada al municipi de Ciutadella, per ajudar en la neteja dels voltants d'un aljub, que posteriorment s'ambientalitzarà.

El caràcter ramader de Menorca fa que hi hagi un elevat nombre de punts d'aigua adaptats al bestiar però que, a la vegada, poden beneficiar a moltes altres espècies. Els punts d'aigua juguen un paper essencial per a la supervivència de la fauna, especialment entre finals de primavera i estiu, on es combinen la fase de reproducció amb la manca de pluges.

Els aljubs són elements molt importants com a punts d'abeurada per al bestiar, per això cal conservar-los i adaptar-los perquè siguin, també, segurs per a la fauna, en general. L'aljub que han ajudat a recuperar els voluntaris/es s'equiparà amb una placa solar perquè s'omplin les piques automàticament, i s'habilitaran unes rampes a cada pica per a facilitar la sortida de diversos animals.

Després d'un bon berenar, el grup de voluntariat també va ajudar en la integració paisatgística d'un dels galliners mòbils de la finca, que permet fer una bona gestió de rotació en la producció de pollastres ecològics.  

Les jornades de voluntariat s'emmarquen dins el programa de custòdia agrària amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca.

 

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.