Back to top

Trobada interinsular del GOB a Eivissa

Part dels assistents a la trobada a Eivissa

COMUNICAT INTERINSULAR 2017

Les diferents seccions insulars del GOB s'han reunit aquest cap de setmana a l'illa d'Eivissa per a la celebració de la Junta Directiva  interinsular de l'any 2017. Aquesta trobada es celebra anualment de forma rotatòria a les diferents illes de les Balears.

Al llarg de dos dies de feina s'ha constatat la preocupació a totes les seccions insulars per l'increment de la massificació a les diferents illes i les problemàtiques ambientals i socials que s'en deriven.Entre els principals temes tractats pels representants del GOB Mallorca, GOB Menorca i GEN-GOB Eivissa destaquen l'estat de conservació de la Posidonia oceanica i l'impacte del Decret de protecció de la mateixa que esperem sigui aprovat el mes aviat possible. També la manca d'una estratègia de bio-seguretat, que provoca problemes importants com l'arribada de la Xylella o els problemes derivats per l'entrada de les serps a les oliveres destinades a jardineria, ha estat present a la reunió. Es constata que aquesta és una problemàtica important a totes les illes i que necessita d'una ferma acció per part de les nostres administracions i la coordinació de les actuacions amb una Estrategia Balear de Bio-seguretat.

Entre la resta de temes analitzats al llarg de la trobada dels membres del GOB destaquen la preocupació pel canvi climàtic i la necessitat de treballar per modificar el model energètic de les Balears per tal de garantir la nostra sostenibilitat, així com la voluntat de treballar a totes les illes per al control de l'ús del domini públic i la seva recuperació. En darrer lloc, a rel dels problemes derivats del cas de can Xumeu (a Cala d'Hort, sant Josep de sa Talaia) amb els informes que no contemplaven l'existència i per tant l'impacte damunt Genista dorycnifolia, els GOB's han constatat la necessitat de poder garantir la possibilitat de recórrer les actuacions de la CBMA.

Entre els acords presos volem destacar que les diferents seccions ens hem compromés a treballar de forma conjunta i coordinada en aquells temes que més clarament tenen una dimensió interinsular com  els anteriorment senyalats.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.