Back to top

Trobada estatal contra les prospeccions petrolíferes

Entitats de diferents punts de l'Estat, com Canàries, Balears, València, Catalunya i Andalusia , mostren el seu rebuig a aquest tipus de projectes i es coordinen per a sumar esforços. Es tracta de Greenpeace, Aliança Mar Blava, Balears diu No, Amics de la Terra, el GOB de Balears, Eivissa Diu No, Columbretes Netes, Fundació Deixalles, Ben Magec, Eivissa Antipetrolífera i Ecologistes en Acció del País Valencià. Les organitzacions fan una crida social per a mobilitzar-se de forma conjunta.

Davant el negatiu impacte social, econòmic i ambiental derivat d'aquests projectes per a extreure petroli en varis punts de les costes espanyoles, les organitzacions que treballen per a la seva prohibició s'han reunit a València aquest cap de setmana per a coordinar-se i plantejar solucions al problema.

Totes les organitzacions demanen al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, que supediti l'interès de les companyies petrolíferes a l'interès general que demanda la societat.

Entre els acords que s'han pres, destaca la crida a l'acció a la societat civil en un calendari d'activitats que inclouran un dia d'acció global a nivell d'estat sota el lema: “Ens sobra energia. No a les prospeccions”.

Les organitzacions que no han pogut assistir estan convidades a unir-se a aquest espai de coordinació obert a la participació ciutadana.

Les alternatives plantejades aquest cap de setmana inclouen l'aposta per un sistema energètic no depenent del petroli, basat en l'estalvi, l'eficiència i les energies renovables. Això suposa l'inici d'un treball conjunt aprofitant el gran rebuig social i institucional contra les prospeccions petrolíferes.

Comentaris

El ministre Soria

No n'ha fet una a dretes, tot i que no ho pot ser més, de dretes. No estaria bé que el ministre Soria demanés la Incapacitat Laboral Transitòria. Hauria de demanar la INCAPACITAT TOTAL.

NO a les prospeccions petrolieres.

Una altra vegada un NO a les agressions contra la Terra, deixau-nos en pau! No vull més autopistes, no vull més cotxes, no vull més embarcacions que embruten la mar, no vull més deixalles de plàstics...! Vull viure en un món net i polit! No vull que els meus néts maleeixin la meva memòria. s

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.