Back to top

Tisi Reynés, amb l'energia solar tèrmica

Tisi Reynés, que va ser capità del Menorca Bàsquet en els temps que l'equip va protagonitzar l'ascens a les màximes categories, també dóna suport a la campanya de promoció de l'energia solar per escalfar l'aigua de les cases.

La majoria d'habitatges de Menorca tenen una despesa energètica elevada, i en la factura hi juga un paper important l'aigua calenta. L'energia solar tèrmica aprofita directament l'escalfor del sol per acumular una quantitat d'aigua suficient per abastir les necessitats de cada casa amb un estalvi important de l'energia convencional.

La nostra illa té una dependència del 97 % dels combustibles fòssils, que s'han d'importar en la seva totalitat. La combustió d'aquestes tipus de derivats es tradueix també en importants emissions contaminants. De fet, Menorca supera en molt les emissions màximes previstes tant en el protocol de Kioto com en el II Pla d'emissions.

L'energia solar tèrmica fa anys que és molt usada a països nòrdics, on el règim d'insolació és bastant inferior al nostre. La campanya “Posa't ses plaques” promociona uns equips especialment dissenyats per a Menorca, que són gestionats per instal·ladors menorquins. Hi ha sistemes per un finançament bancari molt interessant, a partir d'una línia d'estalvi ètic.

Podeu trobar més informació al nostre web, passant per les oficines, o trucant al 971 35 07 62.
Anima't. Ara és molt fàcil. Posa't ses plaques.

Comentaris

Jo ja les tinc

Fa 4 anys que tinc ses plaques, visc en una localitat a les afores de Barcelona, el estalvi es brutal, una bona instal.lació ( hi ha molt d´intrusisme) es lo millor que he pogut fer. Abans s´ha tenir en compte l´obicació de la vivenda, el aïllament de la mateixa i l´us de la mateixa, entre altres, però si us recoman-ho fer-ho sobre tot si es tot l´any, i millor amb tubs de vuit. Si paseu per Vallirana, poblaciò prop Barcelona, esteu convidats i us les mostrarè i si cal alguna cosa mès, cap problema. oriolaia@yahoo.com

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.