Back to top

Suport a la diversificació agrària i ambiental

La sembra d'arbres productius a diferents finques agràries, així com la recuperació d'abeuradors de bestiar adaptats per a la fauna silvestre, són alguns dels continguts del conveni acordat entre la Fundació per a la Preservació de Menorca i el GOB.

La Directora de la Fundació, Rebecca Morris, i el President del GOB, Carlos Coll, han formalitzat la signatura de l'ajut, que permetrà la sembra de 80 arbres fruiters a set finques que tenen acord de custòdia del territori. Una línia a la qual enguany també s'hi han sumat La Caixa i Pou Nou, que ajuda a diversificar la producció agrària i a compatibilitzar cultius damunt una mateixa terra.

Figueres de moltes varietats locals diferents, magraners, ametlers, cirerers, albalcoquers i garrovers, ajudaran a generar nous productes locals i sostenibles.

El conveni també cobreix algunes accions sobre aigua, com ara la recuperació d'algunes abeurades antigues, que seran adaptades per l'accés segur de la fauna silvestre, així com alguns comptadors perquè els pagesos usuaris puguin conèixer el consum d'aigua, tant de pou com d'aljub, de les diferents produccions.

Aquestes actuacions s'emmarquen en el programa de custòdia agrària que el GOB dur a terme a Menorca i que busca ajudar a la viabilitat econòmica d'aquelles finques agràries professionals que es comprometen amb la conservació ambiental de les terres que gestionen.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.