Back to top

Sòl industrial de sobres per la nova planta de triatges

La ubicació d'una nova planta de triatges en sòl rústic a llevant de l'illa no està justificada tenint en compte la gran quantitat de sòl industrial que hi ha disponible en els municipis propers. Qualsevol nova instal·lació d'aquest estil s'ha de dirigir a terrenys industrials.

A la finca de Biniaiet Vell, situat a la mitgera entre Maó i Alaior, hi ha una societat que promou la instal·lació d'una nova planta de triatges de restes d'obra. El GOB veu positiu que existeixin indústries d'aquest tipus, que processen el residus d'obra i en converteixen una gran part en materials que es poden tornar utilitzar.

En aquests moments hi ha tres plantes de triatges operatives a Menorca. Dues situades a Ciutadella i una a Alaior. Amb independència de si el moment actual de recessió en la construcció justifica o no una nova iniciativa d'aquest tipus, la preocupació del GOB resideix en la negativa afectació que una instal·lació d'aquest tipus significaria en un espai rústic, rodejat de finques amb explotació agrària en actiu i situada sobre la carretera general.

L'actuació prevista preveu la construcció de 6.500 m2 de nous edificis, a més d'instal·lacions d'aigua potable, gas liquat, gasoil, aire comprimit, sanejament, xarxa de pluvials, una nova línia d'energia elèctrica i la construcció d'una nova carretera d'accés. És a dir, una activitat industrial en tota regla. Així mateix, el constant pas de camions obligaria a fer importants intervencions sobre la carretera general, que el projecte planteja que es facin per iniciativa pública (i per tant, a càrrec de diners públics).

Davant aquest plantejament, és oportú recordar que Maó disposa de la IV fase del polígon industrial, que ha significat una transformació de 530.000 m2 de terreny, que ja disposen de vies d'accés i dotacions bàsiques, i que es troba en la seva major part sense utilitzar. Entre Biniaiet Vell i POIMA IV Fase hi ha només 2,5 Kms.

O també es pot tenir en compte la gran disponibilitat de sòl industrial previst pel PGOU d'Alaior, aprovat fa poc. En aquest cas ens trobam amb una actuació actual de devers 300.000 m2 de terrenys disponibles, que es situen a 5 Kms de Biniaiet Vell.

Aquest projecte es troba en aquests moments al Consell Insular per demanar que sigui declarat d'interès general. Cal esperar que la institució pública tengui criteri per diferenciar què és d'interès general i què és d'interès estrictament particular.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.