Back to top

Si emprau gots de tirar, que siguin de cartró

Els canvis socioambientals, que incideixen a la societat per un millor respecte al medi ambient, acostumen a ser lents. Però si hi ha constància, moltes vegades s'aconsegueix avançar. Això és el que està passant amb la substitució de gots de plàstic per gots de cartró a les festes, i tota la ciutadania hauria d'ajudar també amb les celebracions particulars.

Ja fa anys que molts particulars opten per usar gots de cartró en aquelles festes on no és possible reutilitzar els recipients. Bé perquè són festes obertes al carrer o bé perquè es tracta de celebracions massives, de vegades no és viable l'ús de gots de vidre o de plàstic dur, que es poden escurar i tornar usar de nou, que sempre és la millor opció.

Per quan això no sigui factible, sempre és molt millor emprar gots de cartró que no de plàstic de tirar. Pensau que el cartró es degrada fàcilment, mentre que el plàstic es converteix en un residu que dura moltes generacions.

Ja és possible trobar gots de cartró a diversos comerços. I si no, a les oficines del GOB també se'n poden adquirir.

En aquest tema, cal celebrar que, poc a poc, es vegin també canvis en les festes públiques. Enguany, els ajuntaments de Ciutadella i Maó ja han incorporat l'obligació d'usar gots de cartró a les barres que els bars posen al carrer. El canvi real s'ha vist especialment a les passades festes de Sant Climent, on quasi no es veien gots de plàstic. Esperem que a les imminents festes de Gràcia es continuï amb aquest bon exemple.

I mentrestant les institucions van fent la seva feina, els particulars també mos hi podem sumar. Recordau: si emprau gots de tirar, que siguin de cartró.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.