Back to top

Setmana dels residus i el reciclatge a Menorca, del 15 al 21 de maig

Uns dies plens d'actes acolliran la Setmana dels Residus i el Reciclatge a Menorca, del 15 al 21 de maig. Cinefòrums a diferents pobles, conferències per a conèixer la situació de la gestió dels residus a l'illa i experiències de reciclatge d'altres indrets, així com una jornada col·lectiva de retirada de residus a camins, constitueixen el programa.

El dilluns 15, a les 19 h, hi haurà cinefòrum a l'Associació de Vesins des Castell. Es projectarà la pel·lícula The bin project, que conta les aventures d'una parella jove del Canadà, que van fer un anys sencer intentant no crear residus a la seva vida diària. Els efectes secundaris d'aquesta opció, en un relat ben divertit, mostren les possibilitats de gestionar millor els residus.

El dimarts 16, a les 19 h, hi haurà cinefòrum al Molí del Rei de Maó, amb la pel·lícula Waste Land, que documenta la vida i algunes iniciatives pioneres a grans abocadors de residus del Brasil.

El dimecres 17, a les 19 h, Waste Land es projectarà a la vegada al Cercle Artístic de Ciutadella i a la Sala d'Activitats Ciutadanes d'Alaior. Coincideix amb el Dia Mundial del Reciclatge.

El dijous 18, a les 20 h, al Molí del Rei de Maó s'oferirà una conferència sobre la situació del reciclatge a Menorca, a càrrec del Consorci insular de residus de Menorca.

El divendres 19, de 9:30 h a 13 h, jornades tècniques per a conèixer les experiències de la recollida porta a porta d'Argentona (Catalunya) i de la Mancomunitat des Raiguer (Mallorca). Es prega apuntar-se a administracio@gobmenorca.com. La inscripció es gratuïta.

Dissabte 20, es projectarà a la vegada The Bin Project a Ferreries (Cas Vesins) i a Maó (Molí del Rei). A les 19 h.

Diumenge 21, sumant-se a la iniciativa Clean up Europe, es farà una acció de retirada de residus a quatre camins de Llucmaçanes a la primera part del matí. La gent que vulgui participar ha d'enviar un correu a administracio@gobmenorca.com i li diran els punts de trobada. A mig dia, en arribar a Llucmaçanes, hi haurà uns tallers de construcció de menjadores per ocells i altres objectes, a partir de material de reciclatge.

A continuació hi haurà dinar popular, a preu reduït. També es pot venir només al dinar, però igualment convé apuntar-se per preveure les necessitats. Pregam que cadascú dugui plat i cobert.

La Setmana dels Residus i el Reciclatge és una iniciativa del GOB i del Consorci Mestral GOB, amb el patrocini d'Ecoembes i la col·laboració del Consorci insular dels residus i l'energia de Menorca.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.