Back to top

Ovelles i garroves al Seminari d'Agricultura i Medi Ambient

Comença l’any i el programa de Custòdia Agrària aprofita per convidar-vos a la quinzena edició del Seminari d’Agricultura i Medi Ambient, que se celebrarà els dissabtes 5 i 12 de febrer. Tornam a la presencialitat – mantenint totes les mesures de protecció – per no perdre l’essència de l’acte: compartir experiències i aprendre els uns dels altres.

Enguany tindrem unes ponències molt interessants, lligades a la comercialització amb valor afegir i al coneixement del sòl per a millorar-ne la productivitat. Es tracta de quatre xerrades on els ponents ens explicaran de primera mà la seva història i compartiran amb els assistents el que han après durant anys.

El primer dissabte, dia 5, Axel Torrejón, assessor i formador d’agricultors i ramaders, ens ajudarà a entendre com funciona el sòl i quins mètodes i elaboracions artesanals podem aplicar per tal de potenciar-ne la fertilitat i revertir les problemàtiques més freqüents. Després, Xisco Llompart, ramader mallorquí i president de la cooperativa Pagesos Ecològics de Mallorca, ens aproparà al món del cooperativisme per a la comercialització amb valor afegit i ens explicarà les sinergies que es creen a una finca quan juntam ramats (en el seu cas, d’ovelles), pastures i arbres.

La segona jornada, dia 12, començarà amb la història de Es Garrover de Mallorca, una empresa innovadora i d’èxit que cultiva garroves ecològiques i en fa productes molt valorats per a consum humà. Juana Verger, la seva CEO, ens explicarà la  trajectòria en primera persona i quines han estat les claus del l'èxit. Llavors, Miguel Ángel Gómez, de l’associació AlVelAl tancarà el seminari amb l’experiència d’aquesta associació de productors del sud-est peninsular que està aconseguint revaloritzar una regió on l’abandonament rural és un problema de primera magnitud, a través de l’agricultura sostenible.

El Seminari d’Agricultura i Medi Ambient és un espai de trobada de pagesos, propietaris, tècnics de l’administració i consumidors que pretén divulgar diferents experiències i coneixements que ajudin a fer compatibles la viabilitat econòmica del sector agrari amb la conservació dels valors ambientals.

Podeu inscriure-vos a través del següent formulari o bé visitant-nos a la nostra oficina del Camí des Castell 53, a Maó, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. Si teniu dubtes podeu escriure al mail custodia@gobmenorca.com o trucar al 971350762.
Aquesta activitat compta amb el suport econòmic del Consell Insular de Menorca i de la Fundació MAVA.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.