Back to top

Enguany Seminari d'Agricultura i Medi Ambient en format virtual

Seminari d'Agricultura i Medi Ambient
Seminari d'Agricultura i Medi Ambient

Com convertir una finca desertificada de Los Monegros, sense aigua a mà, en una producció abundant i rendible? El propietari i pagès que ho ha duit a terme, Sergio Alierta, ho explicarà de primera mà. Aquesta és una de les experiències que es va incloure al documental Kiss the Ground, que mostra com és possible disparar la producció d'una finca simplement gestionant correctament l'aigua de pluja i la pastura del bestiar. El cas obrirà la catorzena edició del seminari d'Agricultura i Medi Ambient que organitza el GOB.

La primera jornada, prevista per dissabte dia 30 de gener, inclou també el testimoni de Carlos Moreno, de Despelta, una petita empresa que comercialitza farines, pastes i llegums a partir del cultiu de cereals de varietats antigues i la seva rotació amb lleguminoses. Uns aliments bàsics en els quals Menorca podria tenir moltes oportunitats.

La segona jornada serà dia 6 de febrer i inclou dues experiències més. El sistema de posar en producció zones d'horta sense tòxics i sense perill de plagues a partir d'aprendre a ajudar-se en la natura, vindrà de la mà d'Enric Navarro, que explicarà el rodatge que tenen al Parc Agroecològic de l'Empordà. Per tancar, Jaume Vadell, de la UIB, explicarà de forma amena els secrets de la vida microbiològica que s'amaga davall la terra i com podem col·laborar amb ella per augmentar la producció.

La situació actual de pandèmia fa que l'acte sigui a distància, però si baixés la incidència, es disposa de dues sales grans per la gent que hi pugui venir de manera presencial. Al seu moment, es notificarà a les persones inscrites i es comunicaran les instruccions sanitàries pertinents. 

El Seminari d’Agricultura i Medi Ambient és un espai de trobada de pagesos, propietaris, tècnics de l’administració i consumidors que pretén divulgar diferents experiències i coneixements que ajudin a fer compatibles la viabilitat econòmica del sector agrari amb la conservació dels valors ambientals. En el tríptic podeu veure tota la informació.

Podeu inscriure-vos a través del FORMULARI en línia, per telèfon al 971 35 07 62, escrivint al mail administracio@gobmenorca.com o bé visitant-nos a la nostra oficina del Camí des Castell 53, a Maó, de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

La iniciativa compta amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca i la fundació Mava.

Comentaris

Asistencia?

Soc de BCN i estic interessat en aquest seminari, es possible penjar-lo com un pot-cast, també estaria interessat en altres però evidentment nomes puc al estiu, es possible accedir a una petita hemeroteca per a tal fi?

Incripcions

Qui es vulgui escriure, pot fer-ho a través de l'enllaç que hi ha dalt a la notícia (on posa FORMULARI o podeu copiar aquesta direcció al navegador https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSep6x0agHFvEFoBzO5Vg2J_y259218IH-DGXRv-A_QBgmLSZQ/viewform). Sinó podeu telefonar al 971 35 07 62, escriure al mail administracio@gobmenorca.com o bé visitar-nos a la nostra oficina del Camí des Castell 53, a Maó, de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.