Back to top

Sembra d'arbres productius amb voluntariat de la Caixa

26 arbres productius es van sembrar el passat dissabte, en el marc d'una jornada de voluntariat amb la Caixa i dins del programa de Custòdia Agrària del GOB.

El camp de Menorca necessita diversificar la producció i buscar nous mercats a partir de generar productes amb valor afegit. Magraners i figueres de diferents varietats, ja guaiten a terrenys de la finca de Turmadèn des Capità. Com a curiositat, s'han posat a una tanca que era coneguda com "de ses figueres", perquè antigament havia acollit aquests arbres, que es van perdre i ara han tornen a ressorgir.

Voluntaris corporatius de la Caixa i tècnics del GOB es van reunir al llarg d'un matí de dissabte per a fer la sembra. Els forats s'havien preparat abans amb una màquina, a fi de facilitar l'arrelament cap el fons. Es van ubicar els arbres alineats i per varietats: magraners, figueres paretjals, de coll de dama blanca i de coll de dama negra. Cada planta es va complementar amb un rec gota a gota de suport durant el primer any.

Accions d’aquest estil són de benefici i aprenentatge mutu. Per una banda, es va ajudar a la finca en el camí cap a la diversificació dels productes, i d’altra banda, el grup de voluntaris va aprendre tot el procediment necessari per tal de fer una correcta sembra d’arbres, tenint en compte aspectes com la preparació de la terra, el procés d’adobament òptim, el sistema de reg necessari durant el temps de vida, etc.

Aquesta jornada s’emmarca dins el programa de Custòdia Agrària del GOB, que cerca compatibilitzar la viabilitat econòmica de l'activitat agrària amb la conservació dels valors ambientals. Salut, natura i proximitat, són els valors que s'intenta que tenguin els productes que sorgeixen d'aquestes finques.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.