Back to top

Sant Joan de Binissaida entra al programa de Custòdia Agrària

Incrementar la producció d'oli artesanal, anar incorporant altres arbres productius i fer horta d'auto abastiment és l'aposta de futur en l'activitat agrària de Sant Joan de Binissaida, que també gestiona una part d'allotjament turístic i que ha signat recentment un acord de custòdia del territori amb el GOB.

Aquest paratge situat al sud-est de l'illa està fent una aposta per augmentar la zona d'oliveres i per a gestionar-les amb criteris de màxima compatibilitat ambiental, un plantejament que anirà compartint amb altres finques que formen part de la xarxa de Custòdia Agrària a Menorca.

Així, s'està aplicant el criteri de màxim temps amb cobertura vegetal, cosa que permet oferir més protecció davant temperatures extremes, alhora que es poden afavorir algunes plantes silvestres que ajuden a baixar la incidència de plagues, com la mosca de l'oliva. 

La finca ja s'ha beneficiat d'una compra col·lectiva d'arbres productius que el GOB ha coordinat entre les explotacions de Custòdia Agrària, i així ha pogut incorporar una sèrie de figueres de diferents varietats.

El lloc compta amb una important producció d'energia solar i està dotat amb un sistema de depuració natural de les aigües domèstiques a partir d'un filtre de plantes aquàtiques que capten els nutrients sense olors ni mosquits.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.