Back to top

S'acaba l'Estiu 0, comença la tardor

Va passant el mes d’agost i s’acaba l’estiu. També hem arribat al final de les jornades de debat d’Estiu 0, on hem parlat dels diferents aspectes ambientals i socials de Menorca. Setmana darrere setmana, el projecte i el seu discurs han anat agafant una forma i un contingut interessants. S’han generat debats necessaris i s’han qüestionat alguns dilemes de la nostra societat canviant.

Les trobades d’Estiu 0 van començar fa quatre dimecres amb la intenció d’analitzar els problemes ambientals que més ens preocupen i intercanviar visions i noves sortides per a un model d’illa més sostenible. El primer dimecres vam encaminar el procés fent un sondeig entre tots de l’estat de la qüestió a Menorca. La següent jornada vam parlar de les preocupacions personals envers el medi ambient i la societat de l’experiència i la visió humana de cadascú i de les diferències entre generacions davant una mateixa qüestió com l’Alimentació o el Turisme. La tercera jornada ens va exemplificar una economia més sostenible, diversificada i igualitària, amb l’exemple de tres petites  empreses, una de cada sector econòmic de l’illa. La sostenibilitat econòmica és viable i els consumidors en som corresponsables.

En la darrera sessió hem triat els temes que més interès han despert per disseccionar-los. També hem debatut les possibilitats d’activisme individual i col·lectiu i la nova realitat que se’n podria derivar. Ha estat un exercici necessari per ser realistes de cara a un canvi cap a la sostenibilitat.

Les jornades van acabar amb una representació teatral a càrrec de na Carol Pons, que aglutinava el concepte de medi ambient amb el coneixement i l’acció davant una falta de responsabilitat ambiental. Tot això, mentre gaudíem d’un tastet amb productes de custòdia agrària.

El projecte d’Estiu 0 ens ha mostrat que hi ha gent conscienciada i existeixen alternatives a molts problemes actuals. Hem d’esser constants per un canvi individual, però també s’ha comentat que fa falta el suport institucional. Són necessàries les idees per anar dibuixant propostes i alternatives i també seguir tenint espais de trobada que incentivin aquests debats i els tradueixin en propostes concretes.

Dit açò, dia 10 de setembre a les 18 h, en un format que s’adeqüi a la normativa sanitària d’aquella data, ens reunirem a la seu del GOB as Molí del Rei i també a la plataforma Zoom per convenir una línia de feina a seguir durant els propers mesos atenent a les iniciatives que han sorgit durant aquest mes d’agost.

Podeu enviar un correu a voluntariat@gobmenorca.com si esteu interessats en participar a la trobada, tant sigui presencial com en línia.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.