Back to top

Sa Sínia Art Hub es suma al Compromís 2020

L’Associació d’artistes de Sa Sínia Art Hub des Castell, s’ha volgut sumar al “Compromís 2020” comprometen-se així a no tornar a emprar materials de plàstic fi en les seves celebracions.

Aquest compromís iniciat pel GOB, s’engloba dins d’una campanya que vol eliminar per 2020 el màxim de materials plàstics no reutilitzables de la societat Menorquina.

Tot i que fa gairebé 160 anys que es va inventar el plàstic i més de 70 anys que es va començar a produir a escala industrial, en els últims 10 anys hem produït més plàstic que en tota la història de la humanitat. Aquest increment de producció desmesurada, ha creat un problema global en la gestió de residus que desafortunadament en molts casos acaben al mar o a les nostres platges.

Per fer front a aquesta problemàtica, s’hauria d’anar a l’origen del problema, prendre consciència i fer un canvi d’hàbits a l’hora d’emprar productes de plàstic de durada curta, com és el cas de les vaixelles de plàstic d’un sol ús. Quan parlem de celebracions, podem reduir aquests residus tan problemàtics. Tot i que la millor opció de vaixella la trobem en els materials reutilitzables, si les característiques de la festa no ho permeten, existeixen alternatives de materials d’un sol ús biodegradables.

A partir d'un acord múltiple, amb la Fundació per a la Preservació de Menorca, la Fundació Marilles, l'empresa Sunseeker i la Fundació Blue Marine, el GOB està servint vaixelles biodegradables a aquelles entitats que s'estan apuntant a fer el canvi a les seves festes i activitats. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent del rebuig vegetal de la canya de sucre, i també de cartó, fusta i fècula de blat d'indi.

Volem agrair a Sa Sínia Art Hub que ens contactessin per mostra la seva preocupació envers aquesta problemàtica i que decidissin firmar el conveni.

Les organitzacions que estiguin interessades a afegir-se a aquesta iniciativa, poden contactar amb el GOB.    Aquí podeu trobar  la relació d'entitats que s'han sumat al #Compromís2020.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.