Back to top

Retirats molts plàstics dels voltants de s'Estany

El voluntariat realitzant la neteja.
Moment del berenar amb els participants.
El voluntariat realitzant la neteja.
Acumulació dels residus que s'anaven retirant.

Un bon grup de voluntaris i voluntàries dedicaren el diumenge matí a netejar els  voltants de s'Estany de la finca Mongofra Nou, una zona amb molta rellevància dins el Parc Natural de s'Albufera des Grau.
Els plàstics van ser els grans protagonistes dels fems recollits. Taps, bòtils, bosses, suro blanc, testos, entre d'altres, van ser alguns dels materials que, durant tot el matí, van anar omplint més d'una cinquantena de sacs.
Va ser un matí molt assolellat i humit, el què va fer que encara fos més bo el berenar a mig matí de productes de custòdia agrària. Aquest va ajudar a carregar les piles dels participants per a continuar amb l'activitat una estona més.
La força del vent en aquest indret fa que molts plàstics i altres residus, que arriben de la mar, acaben enganxats a la vegetació o, fins i tot, s'acaben enterrant. Aquests materials no es degraden i, per tant, perduren al sòl durant molt temps. Tots els residus que es van recollir, es dipositaren a una cuba, per a després ser traslladats a una planta de triatges. 
Aquesta activitat, emmarcada dins el projecte de custòdia agrària, s'ha realitzat amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a través de la Fundación Biodiversidad.

Comentaris

Gràcies

Gràcies per la vostra feina. També és lamentable veure com queden els aparcaments de les platges a l'agost. I després resulta que alguns dels incívics quan tornen de Menorca van dient: Menorca una meravella/Menorca una maravilla

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.