Back to top

Retirat un contenidor de plantes exòtiques as Capell de Ferro

Retirant plantes crasses
La zona recuperada
Eliminant plantes crasses
Continuant la tasca
L'era abans de la neteja
El voluntariat netejant l'era
Observant la feina realitzada
Fotografia de grup amb el contenidor darrera

Aquest passat diumenge, coincidint amb el Dia de les Espècies Autòctones, una vintena de voluntaris i voluntàries van ajudar en la retirada de plantes crasses exòtiques a la finca Es Capell de Ferro. Aquestes plantes es van sembrar fa anys prop de les cases com a decoració i, amb el temps, s'han anat escampant, invadint espais i la vegetació pròpia de la zona.

El vent de tramuntana, insistent durant tot el matí, no va fer flaquejar al voluntariat, que va enretirar  més de 10m3 de plantes crasses. Es va anar omplint un contenidor, per a poder fer la corresponent retirada.

A més, una part del grup de voluntariat, va treballar en la neteja dels voltants d'una era, que havia quedat coberta per la vegetació. Va ser una gran sorpresa descobrir, a mesura que s'anava eliminant la vegetació, que encara es conservaven la major part dels cantons de marès que formen l'estructura. Na Maria Tudurí, pagesa de la finca, feia temps que tenia ganes de recuperar aquest element etnològic, i amb l'ajuda del voluntariat, aquest diumenge ha estat possible.

Aquesta jornada de voluntariat s'emmarca en el projecte "Tejiendo Redes para la custodia del territorio" que desenvolupa la Xarxa de Custòdia de Catalunya amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa", i amb el qual diumenge es van realitzar més de 30 activitats a espais amb acord de custòdia arreu de l'estat espanyol.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.