Back to top

Refent les passes del nàufrag

Caminant entre penyals imponents.

Unes vuitanta persones van participar en la darrera excursió del programa A peu per Menorca, el passat diumenge 4 de març. En aquesta ocasió, la proposta era recorre una part del nord de Ciutadella.

Concentrats en el camí de Son Bernadí, es va baixar un tram cap el sud, podent gaudir de les grans vistes de tot el municipi de Ciutadella que des d'aquest indret s'observen. Girant pel camí de s'Hort d'en Vigo, es passa per un tram de paisatge altament transformat per l'urbanisme heterogeni dels hortals.

En arribar al camí de Punta Nati, es recupera la visió de terrenys agraris. Una zona de terra prima, molt pedregosa i modelada pel vent de tramuntana. Les poques plantes que s'atreveixen a superar l'alçada de les parets, creixen totalment inclinades mirant el sud. En aquesta àrea hi ha la concentració més gran de ponts de bestiar, autèntiques obres d'art fetes amb pedra seca.

El camí de Cavalls va acompanyant la costa i creua el camí del far. Deixant a l'esquerra Cales Pous i Cales Morts, avança per un paisatge pedrenc on, no obstant, s'hi poden observar moltes plantes ben adaptades, com la margalideta de la mar, que ja ofereix les seves petites flors ben obertes. Mentre observam els penyals imponents, hi trobam el monument als més de 150 ofegats del General Chanzy, el febrer de 1910. Allà Francesc Carreras va rememorar el tràgic esdeveniment, que va motivar precisament la construcció del l'actual far.

Els caminants van tornar emprendre la marxa fent el camí que faria l'únic supervivent del naufragi. Després de passar prop del llossar i sota un sol ben radiant, la comitiva en va endinsar per tanques on s'havia gestionat prèviament l'autorització de pas, i entre ramats de bens que són actualment l'única resta d'activitat agrària, s'arriba a les cases de Son Escudero. El lloc on Marcel Baudez, l'únic supervivent del naufragi, va poder arribar per demanar ajuda i explicar el tràgic succés.

L'excursió va acabar al magnífic pati del gran casat de Son Bernadí devers les 14 hores. La pròxima cita és el primer diumenge d'abril, dia 1.

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.