Back to top

Recurs contra l'hotel d'Arenal d'en Castell

L'hotel Castell Playa, ara anomenat Palladium, no ha resolt la gestió de les aigües residuals. El GOB ha presentat un Recurs contra la concessió de la llicència que permet tornar a consolidar l'edifici i fins i tot ampliar ocupació.

El GOB considera un error històric i una falta de visió de futur l'actual legislació que permet tornar a consolidar els grans hotels de costa construïts en els anys seixanta i setanta.  Aquests edificis estan més que amortitzats i presenten greus problemes d'estructura. És el moment per refer-los, baixar el seu impacte paisatgístic i de consum, i contribuir així a plantejar una oferta turística adaptada als temps que corren.

Avui aquests edificis ja no es podrien construir. Els planejaments actuals no permeten volums d'aquest estil. Però el Parlament de Balears manté la possibilitat de reformar-los mantenint alçades i amplades i, fins i tot, augmentant la seva ocupació. Resulta difícil entendre on és l'interès públic quan es prenen decisions així. Qualsevol altre negoci ha d'anar fent adaptacions conforme passen les dècades.

L'hotel va obtenir la llicència en 1973. Els primers anys es van produir molts problemes amb les aigües residuals, de les quals hi ha diversos testimonis escrits de les autoritats sanitàries. En 1980 es va habilitar un emissari conjunt amb altres hotels, que aboca a Calesmorts, a llevant de l'Arenal.

Per la documentació consultada, aquest emissari va exhaurir la seva concessió fa 15 anys. En la tramitació de l'actual llicència per "modernitzar" l'hotel, el promotor no ha pogut acreditar que l'emissari -que es troba en domini públic- tengui autorització. El projecte presentat tampoc planteja la connexió a la nova depuradora construïda a la zona.

El GOB ja havia presentat al·legacions contra el projecte durant la fase d'exposició al públic. Ara ha presentat Recurs de reposició en base a la legislació de procediment administratiu que diu que seran nuls de ple dret els actes expressos o presumptes contraris a l’ordenament jurídic pels que s’adquireixen facultats o drets quan no es disposin dels requisits essencials per la seva adquisició.

Al respecte, la Llei d'Urbanisme estableix que, juntament amb la sol·licitud, s’han d'aportar les autoritzacions i informes que la legislació aplicable exigeix amb caràcter previ a la llicència. Així mateix, quan l’acte suposi l’ocupació o la utilització del domini públic, s'ha d'aportar l’autorització o la concessió de l’administració titular d’aquest. No s'haurien observat cap dels dos requisits.

Comentaris

Appeal against arenal d'en Castell hotel

Is there a way that we can our objections know to the authorities? Recently a protest has been created concerning the Fornells Port Authority proposed building on the site of the Es Pla restaurant. In the UK we have the facility to be able to sent an email or letter to our local member of parliament. Is there any way that we can do this for issues concerning local or national government issues in Menorca? Regards, John Ward

Arenal

Sembla increïble que es pugui donar permís per refer aquest monstre aixecat als anys del desgavell urbanístic a Menorca. Les autoritats no tenen sentit del que vol dir embrutar el paisatge amb aquesta mole i tots els problemes derivats com exposa l'article. Turisme, turisme i turisme i ves per on un petit bitxo de pocs nanòmetres ho engega tot a rodar.

Suport

Molt d' ànim per sostenir aquest litigi. Vosaltres més que ningú coneixeu quines son les "forces ocultes" a les que cal fer front. Anim Emili

La bellesa que ens falta

Caldria una bona sotregada, algun dia que no hi hagi absolutament cap persona, ni cap animal domesticic i que s'enfonsessin tots els hotels, xalets i altres edificacions, i que tornés a ressorgir amb tot esplendor aquesta meravella de la natura

Recurs contra l'hotel d'Arenal d'en Castell

Tot es meu suport per lluitar contra aquest despropòsit que fa mal a tots els àmbits: ecològicament, sobretot, però a més, per anar a un model turístic sostenible i de qualitat ambiental, Menorca no pot oferir un model d'hotels obsolet, que destrueix es medi ambient i, que fa mal a s'imatge d'una Menorca diferent, que fuig des turisme de masses. I, sobretot, en aquest cas, que s'actui sense complir els requisits mediambientals (d'altra banda, prou insuficients).

Recogida de firmas para parar este crimen contra natura

Hola, ¿Habría posibilidad de parar la obra si se consigue un número "x" de firmas en contra de este proyecto de hotel? Es increíble que las autoridades locales no sean capaces de tener en cuenta la presión y el impacto ambiental que tendrá esta mole. Dinero a corto plazo...¿y cuando la playa y el mar queden destrozados qué nos va a quedar?

Afegeix un nou comentari

Informació sobre protecció de dades. Responsable: Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa. Finalitat del tractament: Publicar el comentari. Legitimació: El teu consentiment. Comunicació de les dades: No es comunicaran a tercers excepte per obligació legal. Drets: Accés, rectificació, portabilitat, supressió. Contacte: info@gobmenorca.com. Protecció de dades personals
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.